Μια εύκολη συνταγή για φανουρόπιτα

Μια εύκολη συνταγή για φανουρόπιτα!

Υπάρχουν πολλές και απλές συνταγές. Το αποτέλεσμα όπςω και να έχει θα είναι θεσπέσιο. Η παράδοση θέλει τη φανουρόπιτα να έχει μονό αριθμό υλικών.

Όσον αφορά τα υλικά θα σου πούμε παρακάτω τι θα χρειαστείτε. Θα χρειαστείς 1⅓ κούπα ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική, 1 κούπα σπορέλαιο, 1½ κούπα χυμός πορτοκαλιού, 1 κουτ. γλυκού κανέλα, ξύσμα από 2 ακέρωτα πορτοκάλια, 2 κουτ. σούπας κονιάκ, 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ, 1 κούπα καρύδια, σπασμένα και 1 κούπα σταφίδες ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα.

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ την κρυσταλλική ζάχαρη, το σπορέλαιο, τον χυμό, το ξύσμα και το κονιάκ.

Ομογενοποιούμε ανακατεύοντας καλά με μια κουτάλα. Ενσωματώνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας απαλά, και στο τέλος τις σταφίδες με τα καρύδια. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 50 λεπτά.