Fuel pass 2: Πότε ξεκινά η πλατφόρμα;

Έρχεται το επίδομα fuel pass 2 για να μειώσει τις οικονομικές επιβαρύνσεις στους πολίτες από την αύξηση στην τιμή της βενζίνης – Πότε ανοίγει;

Το νέο επίδομα βενζίνης αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες και να ξεκινήσει τέλος Ιουλίου.

Αφού οι εισπράξεις στα κρατικά ταμεία συνεχίζεται ικανοποιητικά, έρχεται το νέο επίδομα για τα καύσιμα.

H πληρωμή θα γίνει άμεσα μετά την αίτηση, το πολύ μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες.

Στα τέλη Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα στον ιστότοπο gov.gr για το Fuel Pass 2 και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι δικαιούχοι θα δουν τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό από τις αρχές Αυγούστου.

O δεύτερος κύκλος του επιδόματος βενζίνης θα αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο.




Τα σενάρια αρχικά ήταν δύο. Το πρώτο (που τελικά δεν υλοποιήθηκε) ήταν να δούμε μείωση κατευθείαν στην αντλία. Τελικά ήρθε το fuel pass 2.

Από την αρχή, επικρατέστερο ήταν το δεύτερο σενάριο. Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί μόνο από ένα φυσικό πρόσωπο, και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώσει μόνο ένα όχημα, να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας και το όχημα να είναι σε χρήση.

Επίδομα βενζίνης: Κλείνει το Fuel Pass, και έρχεται νέα επιδότηση
Πότε ανοίγει το fuel pass 2

Σε ηπειρωτική περιοχή θα πάρουν 65 ευρώ χωρίς κάρτα 80 με κάρτα. Σε νησιωτική (και την Κρήτη) θα πάρουν 85 ευρώ χωρίς κάρτα 100 ευρώ με κάρτα. Μοτοσυκλέτες σε ηπειρωτική περιοχή, 45 ευρώ χωρίς κάρτα, 60 με κάρτα. Μοτοσυκλέτες σε νησιωτική περιοχή 55 ευρώ χωρίς κάρτα, 70 με κάρτα.

Στην πρώτη εκδοχή του επιδόματος το ανώτατο οικογενειακό εισόδημα δικαιούχου ορίζονταν στις 30.000 ευρώ. Αντίθετα στο Fuel Pass 2, το οικογενειακό εισόδημα προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού έως και τα 45.000 ευρώ.

Άνθρωποι του αυτοκινήτου τονίζουν ότι μπορούμε να κάνουμε οικονομία στην βενζίνη αρκεί να χειριζόμαστε σωστά το αυτοκίνητο. Για παράδειγμα δεν θα πρέπει να επιταχύνεις και να φρενάρεις απότομα. Προτίμησε να έχεις μια όσο το δυνατόν πιο ομαλή πορεία τόσο στην επιτάχυνση όσο και στο φρενάρισμα. Με τις απότομες κινήσεις ξοδεύεις κινητική ενέργεια η οποία είναι ο δωρεάν σύμμαχος σου στη μετακίνηση.

Άλλο ένα tip για οικονομία στην βενζίνη είναι να τσεκάρεις συχνά τις πιέσεις των ελαστικών. Τα ξεφούσκωτα λάστιχα έχουν μεγαλύτερη αντίσταση κύλισης, άρα καταναλώνουν περισσότερα καύσιμα.

Τέλος, χρησιμοποίησε σωστά τον κλιματισμό. Ο κλιματισμός καταναλώνει αρκετή βενζίνη όταν κάνεις υπερβολές και έχεις χαμηλή θερμοκρασία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.