Επίδομα
Επίδομα

Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων σε μέλη της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας

Τι είναι το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων σε μέλη της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας

Επίδομα
Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων

Το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, θα πάρουν οι ομογενείς που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Διαμένουν στην Ελλάδα και κατέχουν Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς ή έχουν απόφαση πολιτογράφησης που εκδόθηκε έως τις 31/12/2022.

Μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή του ΟΠΕΚΑ για να αιτηθούν επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Μπορούν επίσης να υποβάλουν την αίτηση μέσω εξουσιοδοτημένου χρήστη του Κέντρου Κοινότητας του τόπου κατοικίας τους ή των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου τους, εάν δεν λειτουργεί Κέντρο Κοινότητας στον τόπο κατοικίας τους.

Εάν διαμένουν στη Δημοκρατία της Αλβανίας, η αίτησή τους υποβάλλεται στα Γενικά Προξενεία και την Πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία της Αλβανίας.

Για την υποβολή της αίτησης θα χρειαστούν:

– Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς ή Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) με την απόφαση πολιτογράφησής τους ως ομογενούς (με ημερομηνία έως 31/12/2022)

– ΑΦΜ

– ΑΜΚΑ

– Στοιχεία ενεργού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα

– Έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)

– Αριθμό κινητού τηλεφώνου

-Προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στο Taxisnet

Επιπλέον, ενδέχεται να απαιτούνται δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη λύση του γάμου ή συμφώνου συμβίωσης, καθώς και την ασφάλιση και συνταξιοδότηση από τη Δημοκρατία της Αλβανίας.