Χάσαμε τα λόγια μας με αυτό που είδαμε να πετά ψηλά στο ουρανό της Χαλκίδας!

Είναι από τις εικόνες που κόβουν την ανάσα και τις συναντάμε συχνά στη Χαλκίδα.

Βλέποντας το, νομίζεις ότι είναι τρομακτικό! Αν καθίσεις και δεις με περισσότερη προσοχή και παρατηρήσεις την φωτογραφία, θα δεις ότι είναι σαν να πετάνε στον ουρανό της Χαλκίδας.

Το καλοκαίρι πλησιάζει και όσο πλησιάζει τόσο αυξάνεται ο κόσμος στην παραλία της Λιανής άμμου στη Χαλκίδα. Κόσμος που αγαπάει το kite surf και το wind surf, έχοντας βρει εκεί, το καταφύγιο για να ξεφεύγει από τα προβλήματα της καθημερινότητας και να δαμάζει το άγχος και την αβεβαιότητα της εποχής στα κύματα και στους ανέμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Δεν θα πιστέψεις πως αντιδρούν οι ερωτευμένοι στη Χαλκίδα

Συνταγή για το πιο εύκολο παγωτό βανίλια με μπισκότο!

Tips για να απολαμβάνεις το τρέξιμο και να καις θερμίδες χωρίς να βαριέσαι!

Μαγικές εικόνες στον ουρανό της Χαλκίδας

Κάθε Σαββατοκύριακο πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που βγαίνουν για να χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα. Άλλοι κάνουν μία βουτιά, άλλοι απολαμβάνουν την θέα της θάλασσας και άλλοι κάνουν το αγαπημένο τους χόμπι.

Στην Λιανή άμμο το αεράκι είναι πάντα ιδανικό για kite surf και οι φίλοι του αθλήματος το χαίρονται πραγματικά.

Η Λιανή άμμος είναι το αγαπημένο hot spot δεκάδων kitesurfers, αλλά και windsurfers, όχι μόνο κατοίκων της Χαλκίδας, αλλά και όλης της Ελλάδας, αφού η φήμη του τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί. Όταν έχει λίγο αεράκι θα δεις κόσμο να μαζεύεται στην περιοχή και να κάνει το αγαπημένο του χόμπι.

Η ιστορία του kitesurfing!

Κάναμε μία έρευνα στο διαδίκτυο αλλά βρήκαμε τις πληροφορίες σε μία σελίδα στο facebook. Εδώ είναι η αναφορά για την ιστορία του kitesurfing.

Η ιστορία του Kiteboarding ή Kitesurfing είναι μια ιστορία δύο Γάλλων αδελφών – Dominique και Bruno Legaignoux – με ισχυρή αποφασιστικότητα και αγάπη για τα θαλάσσια σπορ.

Η ιστορία τους άρχισε κερδίζοντας τίτλους ιστιοπλοΐας στην ηλικία των 10, όπως το Γαλλικό Πρωτάθλημα Νέων το 1979. Το 1984, εμπνευσμένοι από τη “σκάλα του Ιακώβ” (ένα καταμαράν τραβιέται από flexifoils) ο Dominique και ο Bruno σκεφτήκαν να χρησιμοποιήσουν έναν αετό ως προωθητήρα.

Το πρώτο kite χρησιμοποιήθηκε φορώντας τα πέδιλα του σκι στα πόδια. Το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είχε καταχωρηθεί το 1985 , το έτος κατά το οποίο παρουσιάζεται η εφεύρεση στη ∆ιεθνή Εβδομάδα Ταχύτητας της Βρέστης.

Τα αδέρφια δεν ήταν καθόλου τυχερά – Δείτε τι έπαθαν

∆υστυχώς, οι αδελφοί Legaignoux δεν ήταν ακόμα τυχεροί . ∆εν υπήρχε καμία εταιρεία windsurfing να ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του νέου αθλήματος .

Στα επόμενα δύο χρόνια, ήρθε η ώρα να βελτιώσουν τα φτερά τους. Το 1987, ο Bruno κάνει μια πολύ επιτυχημένη επίδειξη κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Funboard με τη μεγαλύτερη πτέρυγα που κατασκευάστηκε ποτέ μέχρι τότε: 17m2. Μεταξύ 1988 και 1989, η φτερούγα είναι πιο σταθερή και με μικρότερο βάρος.

Μια μεγάλη βελτίωση έχει επιτευχθεί. Οι πρώτοι αετοί δοκιμάζονται σε καταμαράν, μικρά αλιευτικά σκάφη, θαλάσσιο σκι, σανίδες windsurf,
skateboards, πατίνια, φουσκωτά σκάφη, καγιάκ, buggies και σε πολλές άλλες εφαρμογές.

Πήραν την τύχη στα χέρια τους!

Μέχρι το 1993, Dominique και Μπρούνο αποφασίζουν να ιδρύσουν τη δική τους εταιρεία και να θέσουν την εφεύρεσή τους σε εμπορική δοκιμή. Μετά από αρκετές συναντήσεις με τον Neil Pryde (πολύ γνωστή εταιρεία windsurf) η πρώτη σειρά των αετών αρχίζει να κυκλοφορεί στην αγορά, με την εμπορική ονομασία Wipika.

Όλα αυτά έγιναν την δεκαετία του 1990. Πιο συγκεκριμένα το 1995 και 1996. Κατά τη διάρκεια του 1998, ο Don Montague και ο Robby Naish ζήτησαν επίσης τα δικαιώματα.

Το 1999, με πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας να τους προστατεύουν, ο Bruno κινείται προς τη ∆ομινικανή ∆ημοκρατία, προκειμένου να αναπτύξει και την έρευνα για περαιτέρω εξέλιξη του αθλήματος.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ο Bruno:  

«Είναι ο λόγος που το 1999 έψαξα για ανθρώπους να ασχοληθούν με τη Wipika και να ασχοληθώ περισσότερο στον τομέα της εξέλιξης και ανάπτυξης του σπορ. Στις αρχές του 2000 μετακόμισα στην ∆ομινικανή ∆ημοκρατία που είναι πραγματικά ένα ιδανικό μέρος για αυτό τον σκοπό. ∆εύτερον, η αγορά δεν ήταν έτοιμη για πιο εξελιγμένους αετούς».

Σταδιακά το Kiteboard αρχίζει να θεωρείται ως σοβαρή ανάπτυξη νέου δημοφιλούς θαλάσσιου σπορ. Η ασφάλεια είναι μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες για τους κατασκευαστές σύγχρονων αετοσανίδων υψηλού προφίλ.

Πολλές νέες εταιρείες δραστηριοποιήθηκαν ενεργά στο χώρο του kitesurfing και αθλητές προερχόμενοι από άλλα σπορ (windsurfing, wakeboarding, κτλ) άρχισαν να ασχολούνται σοβαρά με το kitesurf και διάφοροι οργανισμοί kitesurf εξαπλώθηκαν ραγδαία.

Το 2008, όπως αναφέρεται στο SurferToday.com Dominique και Bruno Legaignoux είχαν ανακοινώσει ότι έχουν εισέλθει σε μια συνεχή συμφωνία άδειας πνευματικής ιδιοκτησίας με την εταιρεία Best Kiteboarding.

Την ίδια χρονιά η ∆ιεθνής Κλάση Αετοσανίδας υιοθετείται ως κλάση της ISAF και είναι ο παγκόσμιος διοικητικός φορέας για το άθλημα της αετοσανίδας, στις αρμοδιότητες του οποίου εμπίπτει και η διαχείριση του αθλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο και ο συνδυασμός παγκόσμιων αθλητικών γεγονότων σε μια ενιαία ταξινόμηση.

Η συμφωνία αδειοδότησης διευθετεί όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας μεταξύ των μερών για φουσκωτούς αετούς και των συστημάτων ελέγχου και πλοήγησης, για το παρελθόν και το παρόν. Το Kiteboarding ή Kitesurfing μετράει σήμερα 25 έτη ιστορίας.

Είναι σαν να πετάνε στον ουρανό της Χαλκίδας

Οι fans αυτών των σπορ δεν περιμένουν βέβαια το καλοκαίρι για να κάνουν την αγαπημένη τους ασχολία, πηγαίνοντας στην Λιανή άμμο ακόμα και τους χειμερινούς μήνες.

Εικόνες με εντυπωσιακά πλάνα του Αντώνη Λάμπρου το οποίο σκιαγραφεί με τις εικόνες του ότι το kite surf είναι για τους φίλους του, όχι απλά ένα άθλημα, αλλά τρόπος ζωής.

Η νέα μόδα των τελευταίων ετών σε παραθαλάσσια μέρη της Χαλκίδας ακούει στο όνομα Kite Surf.
Είναι με το αλεξίπτωτο και η μικρή σανίδα. Το “Kite” έχει κερδίσει φανατικούς οπαδούς στη Χαλκίδα. Κυρίως απολαμβάνουμε το θέαμα στην Λιανή Άμμο και στο Λευκαντί.

Περίτεχνα κόλπα αρκετά μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, και η μαγεία ότι πετάς να σε συντροφεύει το κάθε λεπτό. Μία μαγεία που ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη και κάνει ακόμα πιο συναρπαστικό το άθλημα.

Είναι σαν να πετάνε στον ουρανό της Χαλκίδας – Δείτε την φωτογραφία

"<yoastmark