ΠΡΟΚΟΠΙ ΕΥΒΟΙΑΣ: Άλλαξαν τα άμφια

Ο Άγιος Γιάννης Ρώσος ζήτησε να του αλλάξουν τα άμφια και το έκαναν!

Στις 18 Απριλίου, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες, πραγματοποιήθηκε η αλλαγή των αμφίων στο σκήνωμα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου, στο Ιερό Προσκύνημά του στο Προκόπι της Εύβοιας.

Η αλλαγή αυτή είναι σημαντική, καθώς συμπίπτει με την επέτειο των 100 χρόνων από την άφιξη του ιερού σκηνώματος του Οσίου στην Εύβοια, ερχόμενο από την Καππαδοκία.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η αλλαγή αυτή δεν γίνεται με βάση σταθερά χρονικά διαστήματα, αλλά όταν το ζητάει ο ίδιος ο Άγιος, εμφανιζόμενος σε πιστούς μέσω οράματος, ονείρου ή άλλων τρόπων.

Οι πιστοί ενημερώνουν τους ιερείς όταν λαμβάνουν τέτοια εντολή από τον Άγιο, και μετά από αυτό γίνεται η αλλαγή. Στο Ιερό Προσκύνημα έλαβαν περίπου 35 μηνύματα από πιστούς, μέσω email, επιστολών κλπ., που επιβεβαίωναν το αίτημα του Αγίου για αλλαγή αμφίων.

Τα νέα αμφιά του σκήνωματος είναι λευκά, κατά επιθυμία του Αγίου όπως εκδηλώθηκε μέσω των οραμάτων των πιστών, ενώ τα προηγούμενα ήταν μπλε. Η αλλαγή αυτή πραγματοποιήθηκε μέσω μιας ειδικής τελετής που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.