Συνταγή για πανεύκολη βασιλόπιτα με λίγα υλικά

Μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξετε βασιλόπιτα με λίγα υλικά

συνταγη για πανευκολη βασιλοπιτα

Καλά ακούσατε, υπάρχει συνταγή για πανεύκολη βασιλόπιτα με λίγα υλικά. Άλλοι προτιμούν βασιλόπιτα με στέβια, άλλοι με γλάσο, άλλοι με στένσιλ, άλλοι με γιαούρτι.

Η βασιλόπιτα είναι η πίτα που παρασκευάζεται σε ορισμένες χώρες από τους χριστιανούς παραμονές της Πρωτοχρονιάς και κόβεται την πρωτοχρονιά.

Κόβεται και μοιράζεται σε οικογενειακή συγκέντρωση αμέσως μετά από φαγοπότι. Έχει τις ρίζες της στην Καισάρεια της Καππαδοκίας. Περιέχει ένα νόμισμα που το λέμε φλουρί και σύμφωνα με την παράδοση θα φέρει καλή τύχη σε αυτόν που θα το βρει.

Όσοι δεν έχουν αρκετό χρόνο στην κουζίνα, σίγουρα θα λατρέψουν αυτή την συνταγή για πανεύκολη βασιλόπιτα. Η βασιλόπιτα αν φτιαχτεί με μεράκι βάζει κάτω όλα τα υπόλοιπα γιορτινά γλυκά και ας έχουν χρησιμοποιηθεί λίγα υλικά.

Ο στολισμός της βασιλόπιτα όσο πανεύκολη και αν είναι, θεωρείται πιο σημαντικός και από την συνταγή λένε οι παλιές νοικοκυρές. Και έχουν απόλυτο δίκαιο. Παλιά η διακόσμηση στην βασιλόπιτα γίνονταν με ξηρούς καρπούς και ζαχαρόπαστα.

Πολλοί έχουν άλλη άποψη για την βασιλόπιτα. Την θέλουν με γλάσο και να είναι ζουμερή σαν κέικ. Τους αρέσει το τσουρέκι όσο τίποτα άλλο.

Συνταγή για πανεύκολη βασιλόπιτα με λίγα υλικά

Αυτά τα λίγα υλικά θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε μια πανεύκολη βασιλόπιτα που θα μας απογειώσει γευστικά:

-1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
-200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-50 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
-3 βανίλιες και λίγο ξύσμα λεμονιού

Αφού θα αγοράσουμε τα παραπάνω λίγα υλικά, θα πάμε να φτιάξουμε την πανεύκολη αυτή βασιλόπιτα.

Χτυπάμε τα αβγά ένα-ένα και προσθέτουμε σιγά-σιγά και το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού. Στο τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι.

Ψήνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς στον αέρα. Ο χρόνος ψησίματος είναι ενδεικτικός, ανάλογα με τον φούρνο σας.

Αν σας αρέσει η σοκολάτα, λιώστε κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος και βάλτε τη στρώσεις στα ειδικά καλούπια για σοκολατάκια. Αφού παγώσουν, στολίστε με αυτά την πίτα σας.