Πότε αλλάζει η ώρα σε θερινή;

ποτε αλλαζει η ωρα, θερινη 2023

Πότε αλλάζει η ώρα και πότε θα πάμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά; Η αλλαγή ώρας ξεκίνησε να εφαρμόζεται από το 1980 στη Γερμανία και άλλες χώρες, σε μια προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας.

Τελικά θα εφαρμοστεί το μέτρο για να τελειώνει η αλλαγή της ώρας; Από ότι φαίνεται μάλλον δεν θα υλοποιηθεί και για το 2023. Έτσι αλλάζει η ώρα και θα έχουμε την θερινή. Συγκεκριμένα, στις 3 π.μ. τα ξημερώματα στις 26 Μαρτίου 2023, θα γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα μπροστά. Η αλλαγή ώρας για το 2023 θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου 2023, δηλαδή στις 26 Μαρτίου.

Πριν αρχίσει να μας ταλαιπωρεί η πανδημία του κορονοϊού, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ψηφίσει να καταργηθεί η αλλαγή ώρας από το 2021. Το 2021 πέρασε, αλλά η ώρα δεν σταμάτησε να αλλάζει γιατί τα περισσότερα κράτη δεν τα βρήκαν μεταξύ τους ή είχαν διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό τους για το σημαντικό αυτό θέμα. Για παράδειγμα δεν τα έβρισκαν με την αντιπολίτευση. Το τι θα γίνει στο μέλλον είναι άγνωστο.