Πότε γιορτάζει η Αρετή;

Αρετή: Πότε γιορτάζει;

Μεγάλη γιορτή για την εκκλησία μας. Η Αρετή γιορτάζει δύο φορές τον χρόνο.

Γιορτάζει η Αρετή την 1η Δεκεμβρίου και 17η Ιουνίου. Γιορτάζει του Αγίου Φιλάρετου. Ο Φιλάρετος ήταν πλούσιος γεωργός από την Παφλαγονία, περίφημος για τη φιλανθρωπική του δράση. Η Εκκλησία τον τίμησε με την αγιοποίησή του και γιορτάζει τη μνήμη του την 1η Δεκεμβρίου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν επίσης ο Φιλάρετος και Φιλαρέτη.

Ευχές για γιορτή

-Χρόνια Πολλά …Να έχεις υγεία ευτυχία και αγάπη!

-Για την ονομαστική σου εορτή σου εύχομαι χρόνια πολλά, χρόνια καλά, με υγεία, ευτυχία και ευημερία.

-Εύχομαι να χαίρεσαι το όνομα σου! Εύχομαι επίσης όσοι προφέρουν το όνομα σου να είναι ευγνώμονες για το καλό που θα τους έχεις κάνει, και τέλος εύχομαι να αξίζεις τόσο πολύ ως άνθρωπος, ώστε κάποιος να θελήσει κάποτε να βαφτίσει το παιδί του δίνοντάς του το δικό σου όνομα..!

-Ανάμεσα στις πολλές ευχές που θα ακούσεις σήμερα, δεν θέλω να παραλείψω και εγώ τη δική μου, χρόνια σου πολλά και καλά και εύχομαι επιτυχία σε κάθε τομέα και εννοείται υγεία πάνω από όλα! Να περνάς όμορφα ό,τι και αν κάνεις, με όποιους και να είσαι!

Αξία ανεκτίμητη η φιλία

Πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε τους φίλους μας και να τους ευχόμαστε για την ονομαστική τους γιορτή. Η φιλία είναι αξία ανεκτίμητη στη ζωή των ανθρώπων. Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι οι πραγματικοί φίλοι είναι μια ψυχή σε δυο σώματα. Στην αληθινή φιλία δεν υπάρχουν σταυροδρόμια, ακόμα όμως και αν υπάρξουν η αλήθεια μπορεί να πονέσει και να θυμώσει αλλά στο τέλος η επίγευση είναι καλύτερη από αυτό που αφήνει η προδοσία και το ψέμα.

Αν έχουμε στην ζωή μας τέτοιους ανθρώπους δίπλα μας, μπορούμε να κατακτήσουμε τα πάντα, μπορούμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και φυσικά αξίζει να τους κρατήσουμε για πάντα.