Επόμενη πληρωμή ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε πληρώνονται τα βιολογικά;

Πότε θα πληρωθούν τα βιολογικά προϊόντα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ;

Επόμενη πληρωμή ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε θα γίνει η πληρωμή για τα βιολογικά του έτους 2022;

Στον όρο βιολογικά αναφερόμαστε στις βιολογικές καλλιέργειες όπου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές. Τα βιολογικά είναι μέρος των επιδοτήσεων που κάνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες. Την ίδια ώρα θα γίνουν και πληρωμές και σε άλλες αγροτικές επιδοτήσεις.

Πότε ξεκινά η επόμενη πληρωμή ΟΠΕΚΕΠΕ; Οι νέοι αγρότες 18-40 ετών και όσοι καλλιεργούν βιολογικές ζωοτροφές είχαν προτεραιότητα να ενταχθούν σε καινοτόμα προγράμματα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, προϋπολογισμού 490 εκατ. ευρώ, η υποβολή αιτήσεων για τα οποία ξεκίνησε στις αρχές του 2022, με το ενδιαφέρον να είναι πολύ μεγάλο τόσο για τη μετατροπή εκτάσεων σε βιολογικές όσο και για τη διατήρηση. Τα βιολογικά περικλείουν τόσο τους παλιούς, όσο και τους νέους καλλιεργητές.

Τα βιολογικά προϊόντα έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην αγορά εδώ και μερικά χρόνια. Παντού βρίσκεις βιολογικά προϊόντα σε πολλές κατηγορίες προϊόντων όπως βιολογικά τρόφιμα, βιολογικά καλλυντικά, βιολογικά καθαριστικά, βιολογικές παιδικές τροφές και πολλά άλλα. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα βιολογικά τρόφιμα είναι απαλλαγμένα από διάφορες χημικές ουσίες που περιέχουν διάφορα φυτοφάρμακα. Οι ουσίες αυτές μπορεί να βρίσκονται σε μικρές ποσότητες στα άλλα τρόφιμα ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στον οργανισμό μας. Τα βιολογικά προϊόντα είναι απαλλαγμένα από πολλές χημικές ουσίες.

Βιολογικά: Πότε πληρώνονται;

Μετά την πληρωμής της βασικής ενίσχυσης στις 21 Οκτωβρίου, οι μηχανές του ΟΠΕΚΕΠΕ δουλεύουν σε φούλ ισχύ για να έρθει και η πληρωμή των βιολογικών, Νιτρικών και λοιπών προγραµµάτων, µε στόχο να γίνει μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newse, το ύψος της επιδότησης για τα βιολογικά ανέρχεται έως τα 85 ευρώ ανά στρέμμα σε ετήσια βάση τόσο για τους νέους όσο και τους παλιούς βιοκαλλιεργητές.