Προαγωγικές απολυτήριες εξετάσεις 2023: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα;

προαγωγικεσ, απολυτηριεσ εξετασεισ, 2023

Πολλοί γονείς ρωτούν για τα αποτελέσματα των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων τόσο στο γυμνάσιο αλλά και στο λύκειο.

Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στο Γυμνάσιο ξεκινούν την 1η Ιουνίου και ολοκληρώνονται μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Ο μαθητής θα περάσει την τάξη, όταν έχει σε κάθε μάθημα βαθμό ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δέκα ή όταν έχει γενικό μέσο όρο βαθμών ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δεκατρία.

Αν δεν πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, ο μαθητής παραπέμπεται το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, πριν την έναρξη των μαθημάτων του επόμενου σχολικού έτους, δηλαδή στη δεύτερη εξεταστική περίοδο, σε επαναληπτική εξέταση στα μαθήματα στα οποία ο βαθμός ετήσιας επίδοσής του είναι μικρότερος από δέκα, εφόσον ο αριθμός των μαθημάτων αυτών δεν υπερβαίνει τα τέσσερα.

Οι μαθητές που διδάσκονται μόνοι τους και οι στρατεύσιμοι μαθητές εξετάζονται, κατά το πρώτο εικοσαήμερο του Ιουνίου.

Επίσης πολλοί μαθητές όταν είναι να δώσουν εξετάσεις, αγωνιούν μήπως κάποια μέρα αρρωστήσουν και δεν μπορούν να πάνε να δώσουν το μάθημα.

Δεν πρέπει να αγχώνεστε μιας και ο μαθητής που απουσιάζει δικαιολογημένα από γραπτή ανακεφαλαιωτική εξέταση λόγω ασθενείας, εξετάζεται άλλη ημέρα μέχρι την 30η Ιουνίου. Την ημέρα ορίζει με απόφασή του ο Σύλλογος Διδασκόντων.

Τα αποτελέσματα των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων θα ανακοινώνονται από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 μέχρι το τέλος της εβδομάδας.