Προκήρυξη για δημοτική αστυνομία 2023: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

προκηρυξη δημοτικη αστυνομια 2023

Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας θα φέρει η νέα προκήρυξη για την δημοτική αστυνομία 2023. Διαβάστε το ρεπορτάζ που έχει ο Γιώργος Κουτσελίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει οριστικοποιηθεί το προσχέδιο της προκήρυξης για τη δημοτική αστυνομία που περιλαμβάνει τον ακριβή αριθμό των θέσεων καθώς και τα απαραίτητα τυπικά και πρόσθετα προσόντα των υποψηφίων.

Με την επίσημη υποβολή των αιτημάτων από τους δήμους της χώρας στην πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών για τις μόνιμες θέσεις που επιθυμούν να καλύψουν για τη δημοτική αστυνομία προχώρησε η διαδικασία για την κατάρτιση της τελικής προκήρυξης που θα εκδοθεί από το ΑΣΕΠ.

Οι δήμοι υπέβαλλαν τις αιτήσεις τους προς το υπουργείο Εσωτερικών για την προκήρυξη της δημοτικής αστυνομίας. Αυτή την ώρα γίνεται έλεγχος αιτήσεων όπου το υπουργείο θα επεξεργαστεί τα αιτήματα, παρεμβαίνοντας όπου κρίνει απαραίτητο. Να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι δήμοι έπρεπε να υποβάλλουν στην εφαρμογή τα αιτήματά τους μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2023. Στη συνέχεια και το συντομότερο δυνατό πρέπει να αποσταλούν τα δικαιολογητικά στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου.

Την ίδια ώρα στις 9 Μαρτίου 2023, έγιναν γνωστές οι αλλαγές που επέρχονται στους βαθμούς, αλλά και στο σύστημα των προαγωγών μεταξύ του ειδικού ένστολου προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας. Η εγκύκλιος ορίζει και την υποχρέωση πλέον τήρησης επετηρίδας για το προσωπικό, καθώς επίσης και τη διαδικασία βαθμολογικών προαγωγών.

Ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί για το πότε θα μπορούν να κάνουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι εκλογές θα παγώσουν την διαδικασία και εκτιμάται ότι η προκήρυξη θα δημοσιευθεί μετά τον Σεπτέμβριο. Οι επιτυχόντες της προκήρυξης για τη δημοτική αστυνομία θα έχουν τις παρακάτω αρμοδιότητες που χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες.

Στην πρώτη κατηγορία της προκήρυξης (διαβάστε στο newse όλες τις προκηρύξεις) περιλαμβάνονται απλές αρμοδιότητες όπως ενδεικτικά ο έλεγχος της παράνομης στάθμευσης. Η δεύτερη κατηγορία αφορά την τήρηση των διατάξεων για την υπαίθρια διαφήμιση, τα ζώα συντροφιάς και το υπαίθριο εμπόριο. Στην τρίτη κατηγορία περιλαμβάνονται ο έλεγχος νομιμότητας στην αδειοδότηση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, θεάτρων, κινηματογράφων κά.

Χιλιάδες προσλήψεις και πάνω θα γίνουν και όλες μέσω ΑΣΕΠ για την προκήρυξη της δημοτικής αστυνομίας 2023. Επιλέχθηκε ο ΑΣΕΠ για να είναι πιο αξιοκρατικές οι προσλήψεις. 1.214 μόνιμοι αφού κάνουν αιτήσεις, θα βρουν εργασία μέσα από την προκήρυξη της δημοτικής αστυνομίας.

Ο αριθμός των θέσεων της προκήρυξης της δημοτικής αστυνομίας, έχει οριστικοποιηθεί, η προκήρυξη θα είναι μία και ενιαία, θα εκδοθεί και θα διεκπεραιωθεί εξ΄ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ. Η επιλογή θα γίνει με το σύστημα των μορίων, σε καμία περίπτωση με γραπτό διαγωνισμό.

Οι υποψήφιοι για την προκήρυξη της δημοτικής αστυνομίας, πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους, για τους κλάδους ΠΕ και ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας και το 35ο έτος, για τον κλάδο ΔΕ Δημοτικής αστυνομίας 28ο και να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,63 οι γυναίκες και 1,70 οι άνδρες.