Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2024: Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα για την προκήρυξη ΕΠΟΠ 2024

Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2024
Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2024

Μετά τις αιτήσεις για την προκήρυξη ΕΠΟΠ 2024, έρχονται οι προσλήψεις για τον στρατό, την αεροπορία και το ναυτικό.

Το 2023 επεσε η αυλαία τέλος καλοκαιριού για τις προσλήψεις 1700 ΕΠΟΠ από το αρμόδιο υπουργείο. Μέσα καλοκαιριού βγήκε η προκήρυξη και λίγες μέρες μετά ήρθε η λήξη της προθεσμίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2023 εκδόθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι προκηρύξεις για την πλήρωση 1.700 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) στο στρατό ξηράς, το πολεμικό ναυτικό και την πολεμική αεροπορία.

Οι τέσσερις αυτοί διαγωνισμοί έτρεξαν εντός του Αυγούστου.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει η λέξη ΕΠΟΠ είναι ένα ακρωνύμιο των ΕΠαγγελματιών ΟΠλιτών.

Για την αντιμετώπιση των αναγκών των ενόπλων δυνάμεων, προκειμένου να καλυφθούν θέσεις επιχειρησιακών και τεχνικών ειδικοτήτων υπάρχουν οι επαγγελματίες οπλίτες.

Οι ΕΠΟΠ περνούν από σημαντική εκπαίδευση και εξειδίκευση και κατατάσσονται και υπηρετούν ως μόνιμοι επαγγελματίες οπλίτες.

Πότε ξεκίνησε η προκήρυξη ΕΠΟΠ 2023;

Είναι μια προκήρυξη που ακούγονταν αρκετά το 2023. Βέβαια αν δεν υπήρχαν οι εκλογές 2023, τότε θα είχαν ξεκινήσει και οι προσλήψεις νωρίτερα.

Αναλυτικά το σχέδιο του υπουργείου αφορούσε τις προσλήψεις ΕΠΟΠ, 1700 επαγγελματιών οπλιτών μέσα στο τρέχον έτος αφού έγινε η δημοσίευση της προκήρυξης.

Στον στρατό Ξηράς βρήκαν εργασία 964 επιτυχόντες, στο Πολεμικό Ναυτικό 430, στην
Πολεμική Αεροπορία 298 και στο Κοινό Νομικό Σώμα θα υπάρξουν 8 θέσεις.

Στην αρχή η προκήρυξη ΕΠΟΠ 2023 εικάζονταν ότι θα είχε εκδοθεί πριν την επίσημη ημερομηνία προκήρυξης των βουλευτικών εκλογών 2023. Τελικά εκδόθηκαν στα μέσα του καλοκαιριού.

Πως κάνουμε αίτηση για την προκήρυξη ΕΠΟΠ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληκτρολογήσουν την διεύθυνση epop.haf.gr.

Για τη χρήση της υπηρεσίας απαιτείται να συνδεθούν χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο TaxisΝet.

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά, μέσω σχετικής μηχανογραφικής εφαρμογής στις ιστοσελίδες των Ενόπλων Δυνάμεων, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα καθορίζονταν στις προκηρύξεις.

Το βασικό ήταν να έχουν απολυτήριο λυκείου καθώς και γνώση ξένης γλώσσας.

Όπως και στις προηγούμενες προκηρύξεις έτσι και σε αυτή που θα έρθει, υπενθυμίζεται από το Υπουργείο, η υποχρέωση των υποψηφίων να ενημερώνονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις κάθε κλάδου, στον οποίο έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής, για την πορεία της αίτησης τους.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα βγαίνουν όταν ολοκληρωθεί η μοριοδότηση κατά ειδικότητα των υποψηφίων ΕΠΟΠ, στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαγωνισμών πρόσληψης Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) για το Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία και το Κοινό Νομικό Σώμα.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη για τη μοριοδότησή τους, κάνοντας ταυτοποίηση με τους προσωπικούς τους κωδικούς Taxisnet, μέσω των παρακάτω ηλεκτρονικών διευθύνσεων:

-Για το Στρατό Ξηράς: https://epop.army.gr

-Για το Πολεμικό Ναυτικό: https://epop.hellenicnavy.gr

-Για την Πολεμική Αεροπορία: https://epop.haf.gr

-Για το Κοινό Νομικό Σώμα: https://epopnom.army.gr

Προκήρυξη ΕΠΟΠ: Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση

Οι υποψήφιοι ΕΠΟΠ, άνδρες και γυναίκες, πρέπει να έχουν τα παρακάτω προσόντα για όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων:

– Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.

– Να έχουν συμπληρώσει το 18ο και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις

– Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ. οι άνδρες και 1,55μ. οι γυναίκες.

– Να έχουν τις γραμματικές γνώσεις, που καθορίζονται για την ειδικότητα που επιθυμούν.

– Να είναι ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων.

– Να έχουν, όσοι ήδη υπηρετούν, θετική εισήγηση για κατάταξη από τον τελευταίο Διοικητή τους.

Πότε βγαίνει η προκήρυξη και πότε τα αποτελέσματα για τους ΕΠΟΠ 2024

Η προκήρυξη για τους ΕΠΟΠ 2024 αναμένεται να εκδοθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2024 σε σχετικό ΦΕΚ του ΑΣΕΠ στο οποίο θα αναφέρονται οι ειδικότητες και οι απαιτούμενες γραμματικές γνώσεις για την καθεμία από αυτές.

Τα αποτελέσματα για την προκήρυξη ΕΠΟΠ 2024 αναμένεται να βγουν στο τέλος του καλοκαιριού 2024.