Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2023: Βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα

army epop,epop aeroporia apotelesmata, epop polemiki aeroporia, epop navy, apotelesmata epop 2023 aeroporia, , haf.gr, haf.gr epop, epop 2022 apotelesmata, prokiryxi epop aeroporia 2023, polemikí aeroporía, prokiryxi epop 2023, epop 2023, prokiryxi epop aeroporia 2023, epop aeroporia 2023, apotelesmata epop 2023, prokiryxi epop, prokiryxi epop 2023, epop chaf

Μετά τις αιτήσεις για την προκήρυξη ΕΠΟΠ 2023, έρχονται οι προσλήψεις για τον στρατό, την αεροπορία και το ναυτικό.

Έπεσε η αυλαία για τις προσλήψεις 1700 ΕΠΟΠ από το αρμόδιο υπουργείο. Μέσα καλοκαιριού βγήκε η προκήρυξη και ήρθε η λήξη της προθεσμίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκδόθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι προκηρύξεις για την πλήρωση 1.700 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) στο στρατό ξηράς, το πολεμικό ναυτικό και την πολεμική αεροπορία.

Οι τέσσερις αυτοί διαγωνισμοί έτρεξαν εντός του Αυγούστου.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει η λέξη ΕΠΟΠ είναι ένα ακρωνύμιο των ΕΠαγγελματιών ΟΠλιτών.

Για την αντιμετώπιση των αναγκών των ενόπλων δυνάμεων, προκειμένου να καλυφθούν θέσεις επιχειρησιακών και τεχνικών ειδικοτήτων υπάρχουν οι επαγγελματίες οπλίτες.

Οι ΕΠΟΠ περνούν από σημαντική εκπαίδευση και εξειδίκευση και κατατάσσονται και υπηρετούν ως μόνιμοι επαγγελματίες οπλίτες.

Ποια είναι τα νεότερα για την προκήρυξη ΕΠΟΠ;

Είναι μια προκήρυξη που ακούγονταν αρκετά τους τελευταίους μήνες. Βέβαια αν δεν υπήρχαν οι εκλογές 2023, τότε θα είχαν ξεκινήσει και οι προσλήψεις.

Αναλυτικά το σχέδιο του υπουργείου αφορούσε τις προσλήψεις ΕΠΟΠ, 1700 επαγγελματιών οπλιτών μέσα στο τρέχον έτος αφού έγινε η δημοσίευση της προκήρυξης.

Στον στρατό Ξηράς θα βρουν εργασία 964 επιτυχόντες, στο Πολεμικό Ναυτικό 430, στην
Πολεμική Αεροπορία 298 και στο Κοινό Νομικό Σώμα θα υπάρξουν 8 θέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκδόθηκε το ΦΕΚ με τα προσόντα που θα πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι.

Το βασικό ήταν να έχουν απολυτήριο λυκείου καθώς και γνώση ξένης γλώσσας.

Πότε βγήκε η προκήρυξη ΕΠΟΠ 2023;

Στην αρχή η προκήρυξη ΕΠΟΠ 2023 εικάζονταν ότι θα είχε εκδοθεί πριν την επίσημη ημερομηνία προκήρυξης των βουλευτικών εκλογών 2023. Τελικά εκδόθηκαν στα μέσα του καλοκαιριού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να πληκτρολογήσουν την διεύθυνση epop.haf.gr.

Για τη χρήση της υπηρεσίας απαιτούνταν να συνδεθούν χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο TaxisΝet.

Οι αιτήσεις έγιναν ηλεκτρονικά, μέσω σχετικής μηχανογραφικής εφαρμογής στις ιστοσελίδες των Ενόπλων Δυνάμεων, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα καθορίζονταν στις προκηρύξεις.

Οι αιτήσεις έληξαν στις 8 Σεπτεμβρίου 2023.

Όπως και στις προηγούμενες προκηρύξεις έτσι και σε αυτή που θα έρθει, υπενθυμίζεται από το Υπουργείο, η υποχρέωση των υποψηφίων να ενημερώνονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις κάθε κλάδου, στον οποίο έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής, για την πορεία της αίτησης τους.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα βγήκαν μιας και ολοκληρώθηκε η μοριοδότηση κατά ειδικότητα των υποψηφίων ΕΠΟΠ, στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαγωνισμών πρόσληψης Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) για το Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία και το Κοινό Νομικό Σώμα.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη για τη μοριοδότησή τους, κάνοντας ταυτοποίηση με τους προσωπικούς τους κωδικούς Taxisnet, μέσω των παρακάτω ηλεκτρονικών διευθύνσεων:

-Για το Στρατό Ξηράς: https://epop.army.gr

-Για το Πολεμικό Ναυτικό: https://epop.hellenicnavy.gr

-Για την Πολεμική Αεροπορία: https://epop.haf.gr

-Για το Κοινό Νομικό Σώμα: https://epopnom.army.gr

Επιπρόσθετα, γνωρίζεται στους υποψήφιους ΕΠ.ΟΠ. ότι μπορούσαν να ασκήσουν προσφυγή κατά της μοριοδότησής τους μέχρι την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), στο οποίο αναγράφονταν υποχρεωτικά το ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αριθμός αίτησης και ειδικότητα.

Πότε βγαίνουν τα οριστικά αποτελέσματα ΕΠΟΠ 2023

Το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει ότι από 11 έως 13 Δεκεμβρίου θα κληθούν να καταταγούν οι επιτυχόντες Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ). Οι επιτυχόντες σε περισσότερους από έναν διαγωνισμούς πρόσληψης ΕΠΟΠ 2023, θα λάβουν σχετικό email.