Πότε πληρώνονται τα προνοιακά επιδόματα Νοεμβρίου;

Πότε θα πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα Νοεμβρίου 2022;
Πότε θα πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα Νοεμβρίου 2022;Φωτογραφία: micheile dot com, unsplash

Πότε θα γίνει η πληρωμή για τα προνοιακά επιδόματα που κάθε μήνα δίνουν ανάσα στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη- Πότε πληρώνονται τα προνοιακά επιδόματα Νοεμβρίου 2022;

Οι πληρωμές στους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων γίνεται μετά την έγκριση (με υπουργική απόφαση) δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2022, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής (δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε ΑμεΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προνοιακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα καταβληθούν αυτό το μήνα και πιο συγκεκριμένα στην τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Πότε θα πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα Νοεμβρίου 2022;

Η πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων Νοεμβρίου 2022, στους δικαιούχους θα γίνει σε όσους έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και τέλος Οκτωβρίου 2022 και έχει εγκριθεί. Θα πραγματωθεί την τελευταία εργάσιμη του Νοεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου. Τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 29 Νοεμβρίου, τα χρήματα για τα προνοιακά επιδόματα, θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών.

Τα χρήματα του επιδόματος ΚΕΑ που παίρνουν οι δικαιούχοι είναι αφορολόγητα; Θα πρέπει να ξέρετε ότι τα χρήματα που παίρνουν οι δικαιούχοι από το επίδομα ΚΕΑ, όπως και τα προνοιακά επιδόματα, είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα και καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα στους δικαιούχους. Εκτός από τα χρήματα από τα προνοιακά επιδόματα, μπορούν να ενταχθούν και σε άλλα επιδόματα που κατά καιρούς δίνει το κράτος. Επίσης μπορούν να ενταχθούν και στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Το 1555 είναι δωρεάν τετραψήφιος αριθμός αν θέλετε να ρωτήσετε για τα προνοιακά επιδόματα. Είναι δωρεάν η κλήση για όλους τους πολίτες από όπου κι αν καλούν (σταθερό, κινητό, από όλα τα δίκτυα εντός της Ελλάδος) και για όσο διάστημα διαρκεί η κλήση.