Προκήρυξη πυροσβεστικής 2023: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις;

προκηρυξη πυροσβεστικησ 2023, αιτησεισ

Φαίνεται ότι έχει πάει μακρυά η βαλίτσα για την προκήρυξη της πυροσβεστικής 2023. Έχει περάσει αρκετός καιρός και ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις. Σχεδόν ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που ακούστηκε ότι έρχονται προσλήψεις στον τομέα του πυροσβεστικού σώματος.

Φαίνεται ότι η ανακοίνωση για την πρόσληψη νέου προσωπικού στην πυροσβεστική υπηρεσία του 2023 αργεί να γίνει πραγματικότητα.

Παρά το γεγονός ότι έχει περάσει αρκετός καιρός από την αρχική ανακοίνωση, οι αιτήσεις δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει.

Πλέον, έχει περάσει σχεδόν ένας ολόκληρος χρόνος από τη στιγμή που πρωτοακούστηκε η είδηση για προσεχείς προσλήψεις στον τομέα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Οι ενδιαφερόμενοι περιμένουν με ανυπομονησία την επίσημη έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, ενώ η αβεβαιότητα σχετικά με το πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις δημιουργεί ανυπομονησία και ανησυχία στον κύκλο των ενδιαφερομένων.

Πριν τα Χριστούγεννα 2022, υπήρχε έντονη σκέψη για έκδοση της προκήρυξης της πυροσβεστικής. Οι γιορτές πέρασαν και η προκήρυξη για την πυροσβεστική 2022, έγινε προκήρυξη πυροσβεστικής 2023 με την ελπίδα να ξεκινούσε αρχές του νέου έτους, δηλαδή του 2023.

Και ήταν αναγκαία να υπήρχε μιας θα προσλαμβάνονταν μόνιμοι πυροσβέστες πριν την αντιπυρική περίοδο του 2023. Αρχικά ακούγονταν ότι η προκήρυξη της πυροσβεστικής θα ξεκινούσε τον Φεβρουάριο η Μάρτιο.

Ακούγονταν ότι θα εκδίδονταν η πρώτη προκήρυξη σύμφωνα και με τα λεγόμενα των αρμόδιων του υπουργείου.

Είμαστε στα τελειώματα της αντιπυρικής περιόδου και δυστυχώς δεν ξεκίνησε η πρώτη προκήρυξη από τις διαδοχικές για μόνιμους πυροσβέστες.

Γιατί καθυστέρησε η προκήρυξη της πυροσβεστικής;

Το γεγονός ότι είχαμε εκλογές έχει ως αποτέλεσμα να μη βγει τελικά προκήρυξη της πυροσβεστικής πριν την αντιπυρική περίοδο.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν 3.600 κενά στο πυροσβεστικό σώμα ενώ άγνωστο προς το παρόν είναι το όριο ηλικίας που θα έχει η προκήρυξη και το πότε τελικά θα βγει η προκήρυξη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ακούγεται ότι οι προσλήψεις στην πυροσβεστική θα ξεκινήσουν το 2024. Περιλαμβάνονται στις νέες προσλήψεις που προβλέπει ο προγραμματισμός προσλήψεων 2024, που παρουσίασε το υπουργείο Εσωτερικών.

Την ίδια ώρα, διευκρινίσεις για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στην πρόσληψη πυροσβεστών, εξέδωσε το γραφείο τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πιο συγκεκριμένα, με τις ίδιες διαγωνιστικές διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού επταετούς θητείας στο πυροσβεστικό σώμα, που εφαρμόστηκαν με διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης στον πρόσφατο διαγωνισμό 500 πυροσβεστών Ε.ΜΟ.Δ.Ε., πρόκειται να διεξαχθούν και οι μελλοντικές προσλήψεις για υποψήφιους πυροσβέστες.

Επισημαίνεται ότι με βάση τους πίνακες ατομικών μορίων από την προηγούμενη προκήρυξη, μεγάλο ποσοστό επιτυχόντων προερχόταν από τους ήδη εποχικούς πυροσβέστες.

Προκήρυξη για στρατιωτικές σχολές 2024: Πως κάνετε την αίτηση;

Εύβοια: Ο θησαυρός ήταν κρυμμένος σε 5 τσουβάλια!

Εύβοια: Δείτε τι βρέθηκε πάνω στο τραπέζι τους την ώρα του καφέ στο Αλιβέρι!

Τιμολόγια ρεύματος με χρώμα: Ποιο πρόγραμμα ΔΕΗ να επιλέξω για το κοινωνικό τιμολόγιο;

Ακολουθήστε το newse στο Google News και στο viber  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα