Πώς θα στολίσω το τραπέζι στις γιορτές;

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι μια ευκαιρία να περάσουμε χαρούμενες στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Με φίλους ή οικογενειακά, θα μαζευτούμε για να ανταλλάξουμε ευχές και να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας. Δείτε πώς θα στολίσετε το γιορτινό τραπέζι σας ώστε να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα των εορτών.

Μυρωδιές από γλυκά στο φούρνο, χαρούμενες φωνές των παιδιών που ανοίγουν τα δώρα τους, κουβέντες με αγαπημένους ανθρώπους που δε βλέπουμε ταχτικά… Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, οι μέρες των εορτών είναι μια όαση γαλήνης και ηρεμίας. Και βέβαια είναι η εποχή που όσοι έχουν έφεση στη μαγειρική θα σηκώσουν τα μανίκια τους και θα παρουσιάσουν τις καλύτερες συνταγές τους.  

Όμως, εκτός από καλό φαγητό και εκλεκτό κρασί, το γιορτινό τραπέζι απαιτεί και την ανάλογη παρουσίαση. Η εορταστική διακόσμηση μπορεί να είναι όσο απλή ή όσο σύνθετη θέλετε και δε χρειάζεται να σας στοιχίσει ακριβά. Δώστε βάση στα παρακάτω στοιχεία, για να θυμούνται όλοι το τραπέζι σας και το βασικότερο… να περάσουν καλά!

Παραδοσιακά ή σοφιστικέ χρώματα

Μια βασική επιλογή είναι η χρωματική παλέτα στην οποία θα διακοσμήσετε το τραπέζι σας. Αν προτιμάτε μια πιο παραδοσιακή εμφάνιση, τότε το κόκκινο και το πράσινο είναι διαχρονικά τα απολύτως κλασικά χρώματα. Αν τα εμπλουτίσετε με χρυσαφένιες λεπτομέρειες ο συνδυασμός γίνεται όσο πιο εορταστικός γίνεται. Για μία πιο κομψή και εκλεπτυσμένη διακόσμηση, εστιάστε σε ένα μεταλλικό χρώμα, ασημί ή χρυσό, το οποίο θα συνδυάσετε με το λευκό.

Προσοχή στο centerpiece!

Tο διακοσμητικό στοιχείο που θα στολίσει το κέντρο του τραπεζιού μπορεί να είναι κάτι που ήδη έχετε στο σπίτι. Για παράδειγμα, ένα βάζο γεμάτο με στάχυα, αμύγδαλα, καρύδια, κουκουνάρια ή φωτάκια. Μπορεί επίσης να είναι ένα μπολ που θα βάλετε σε αυτό διάφορα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά όπως αστεράκια, χριστουγεννιάτικες μπάλες, γκι, κ.τλ. Το σημαντικό είναι να βρίσκεται στο κέντρο, για να μην εμποδίζει τους καλεσμένους να φάνε και να είναι ορατό από παντού.

Μπολ και πιατέλες με παραδοσιακά γλυκά

Αυτές τις μέρες ξεχνάμε λίγο τη διατροφική εγκράτεια και υποκύπτουμε σε διάφορους γλυκούς πειρασμούς! Μέχρι να μαζευτούν όλοι οι καλεσμένοι, αλλά και μετά το φαγητό, όταν μαζευτούν τα πιάτα, θα βγάλετε τις καλές σας κρυστάλλινες πιατέλες με τα απαραίτητα μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες και άλλα παραδοσιακά γιορταστικά γλυκά. Στο Lidl φυλλάδιο Χριστούγεννα θα τα βρείτε σε εξαιρετικές τιμές και μαζί με αυτά, αφράτα panettone, pandoro, σπιτάκια από gingerbread και πολλά ακόμα γλυκά που θα βάλουν σε πειρασμό, εσάς και τους καλεσμένους σας.

Στο φως των κεριών

Οι γιορτές γίνονται ακόμη πιο λαμπερές όταν φωτίζονται από το φως των κεριών. Διαλέξετε μερικά κηροπήγια και βάλτε τα σε στρατηγικά σημεία του γιορτινού τραπεζιού. Δεν είναι απαραίτητο να είναι όμοια και ισοϋψή, απεναντίας μερικά χαμηλά κηροπήγια με ρεσό σε συνδυασμό με κάποια άλλα ψηλότερα θα παίξουν με τα επίπεδα και θα δώσουν μια στιλάτη νότα στο γεύμα σας.

Γιορτινές καρέκλες

Μπορείτε πολύ εύκολα και απλά να κάνετε να δώσετε ένα εορταστικό touch στις καρέκλες που θα πλαισιώσουν το γιορτινό τραπέζι. Αρκεί να τις τυλίξετε με μια κόκκινη κορδέλα που θα δέσετε με έναν μεγάλο φιόγκο.

Ο περιποιημένος στολισμός του γιορτινού τραπεζιού αποτελεί μέρος μιας θερμής φιλοξενίας. Αν λοιπόν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας τις φετινές γιορτές και να συγκεντρώσετε τα θετικά σχόλιά τους, σκεφθείτε τις ιδέες που παραθέσαμε για μια όμορφη και προσεγμένη εορταστική διακόσμηση.