Πληρωμή
Πληρωμή

Πότε μπαίνουν λεφτά το 2024 από το ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) για τα γυαλιά

Πότε θα πιστωθούν τα λεφτά για την πληρωμή από το ΙΚΑ για τα γυαλιά 2024 – Ποια τα δικαιολογητικά για τα γυαλιά οράσεως από το ΙΚΑ

Πότε εμφανίζονται τα λεφτά για την πληρωμή από το ΙΚΑ για τα γυαλιά 2024 - Ποια τα δικαιολογητικά για τα γυαλιά οράσεως από το ΙΚΑ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα από το ΙΚΑ για τα γυαλιά

Τελικά πότε μπαίνουν τα χρήματα από το ΙΚΑ για τα γυαλιά το 2024;

Πότε γίνεται η πληρωμή; Μπορείτε να υποβάλετε αίτημα και αποζημιωθείτε για την αγορά οπτικών, χωρίς να πάτε σε μονάδα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Πέρασαν τα χρόνια αλλά το όνομα ΙΚΑ έχει μείνει και πολλοί ρωτούν για το πότε μπαίνει η πληρωμή για τα γυαλιά οράσεως το 2024.

Τα χρόνια πέρασαν, αλλά το ΙΚΑ διατηρεί την επικρατούσα του παρουσία στο χρόνο. Πολλοί εξακολουθούν να αναρωτιούνται πότε θα λάβουν τα χρήματα για τα γυαλιά οράσεως τους το 2024.

Όπως και στο παρελθόν οι ασφαλισμένοι, κατέθεταν τα δικαιολογητικά στο ΙΚΑ με σκοπό να πάρουν γυαλιά. Περνούσε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και έπαιρναν τα χρήματα τους. Έτσι γίνεται και στις μέρες μας.

Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν υπάρχει πια το ΙΚΑ αλλά το ΕΦΚΑ. Εκεί λοιπόν κάνουν την αίτηση για να πάρουν τα γυαλιά οράσεως.

Ποια τα δικαιολογητικά για τα γυαλιά οράσεως από το ΙΚΑ;

Δείτε ποια δικαιολογητικά θα πρέπει να συγκεντρώσετε και έπειτα να τα διαβιβάσετε ηλεκτρονικά για τα γυαλιά οράσεως.

Με αυτά θα πάρετε αποζημίωση για γυαλιά οράσεως από τον ΕΟΠΥΥ.

Θα πρέπει να έχετε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet για να κάνετε την αίτηση για τα γυαλιά οράσεως μέσω gov.

Απαραίτητος ο ΑΜΚΑ του προστατευόμενου μέλους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε ηλεκτρονική μορφή.

Για την αποζημίωση για γυαλιά του ΕΟΠΥΥ, δεν ξεχνάμε να δηλώσουμε έναν έγκυρο και ενεργό αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), στον οποίο είστε αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος. Θα πρέπει να στείλετε σε φωτογραφία την πρώτη σελίδα βιβλιαρίου ή άλλο αποδεικτικό.

Τέλος δεν ξεχνάμε να δηλώσουμε τον αριθμό του κινητού μας τηλεφώνου και έναν λογαριασμό email.

Αφού έχετε ήδη λάβει την συνταγή από τον oφθαλμίατρο για τα γυαλιά οράσεως και έχετε μεταβεί στο κατάστημα οπτικών για να προμηθευτείτε τα γυαλιά οράσεως σας, θα λάβετε από το κατάστημα την απόδειξη για το κόστος των γυαλιών και την βεβαίωση του καταστήματος οπτικών.

Αυτά θα τα χρειαστείτε για να καταθέσετε τα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά για να λάβετε αποζημίωση για γυαλιά οράσεως από τον ΕΟΠΥΥ.

Υποβάλετε αίτημα ηλεκτρονικά για να αποζημιωθείτε για την αγορά οπτικών, χωρίς να πάτε σε μονάδα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υγείας. Η πληρωμή για τα γυαλιά από τον ΕΦΚΑ γίνεται μέσα σε τρεις μήνες.