Πως
Πως

Πανεύκολη συνταγή για μαγειρίτσα για το Πάσχα 2024: Πως την φτιάχνω

Πως φτιάχνω μαγειρίτσα

Πως
Πως

Η μαγειρίτσα είναι μία παραδοσιακή σούπα με βασικά συστατικά της τα ζωτικά όργανα και τα εντόσθια του αρνιού και την τρώμε το βράδυ του Μ. Σαββάτου μετά την Ανάσταση. Υπάρχουν πολλές συνταγές.

Εμείς βρήκαμε μια πανεύκολη συνταγή για μαγειρίτσα. Θα χρειαστείτε για την μαγειρίτσα, 1 κιλό αρνίσια συκωταριά, 500γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο, 1 ½ ltr. νερό ζεστό, 50ml. ελαιόλαδο, 100γρ. ρύζι γλασέ, 3 κρόκους αυγό και χυμό από 2-3 λεμόνια.

Για την πανεύκολη συνταγή της μαγειρίτσας, βάζετε νερό να βράσει σε μία κατσαρόλα και προσθέστε την συκωταριά ολόκληρη και όλη θα πρέπει να καλύπτεται από το νερό για δέκα λεπτά.

Σε ένα άλλο μαγειρικό σκεύος, σοτάρετε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, αφού έχετε βάλει το λάδι να κάψε. Προσθέστε τον ψιλοκομμένο άνηθο και προσθέστε την ψιλοκομμένη συκωταριά, αφού έχει βράσει για 10 λεπτά. Ρίχνετε ένα κύβο ζωμό, πιπέρι, αλάτι και το νερό.

Είναι πανεύκολη αυτή η συνταγή για μαγειρίτσα γιατί σε μία ώρα θα έχετε ξεμπερδέψει. Και μάλιστα λίγο πριν την βγάλετε από το μάτι της κουζίνας θα βάλετε και το ρύζι. Τέλος χτυπάτε στο χέρι, τους κρόκους, χτυπώντας με το σύρμα και λίγο-λίγο τα ¾ από το χυμό των λεμονιών, συνεχίζοντας πάντα το χτύπημα.

Αφού είστε σίγουροι ότι ο ζωμός της μαγειρίτσας έχει πέσει σε θερμοκρασία αρχίζετε να ρίχνετε πολύ σιγά με κουτάλα, ζεστό ζωμό από τη σούπα, στο μίγμα και έτσι ετοιμάζεται το αυγολέμονο.