Πότε πληρώνονται οι συντάξεις του Φεβρουαρίου 2023;

newse, Πότε πληρώνονται οι συντάξεις του Φεβρουαρίου 2023
Αφού καταβληθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου 2023, μετά από λίγες μέρες, θα γίνει και η δημοσιοποίηση των ημερομηνιών πληρωμής των συντάξεων Φεβρουαρίου 2023.

Συντάξεις: Τέλος Ιανουαρίου 2023 αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων Φεβρουαρίου 2023 – Εβδομάδα πληρωμών για όλους τους συνταξιούχους.

Αφού καταβληθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου 2023, μετά από λίγες μέρες, θα γίνει και η δημοσιοποίηση των ημερομηνιών πληρωμής των συντάξεων Φεβρουαρίου 2023.

Τι λέει ο νόμος για τις συντάξεις;

Σύμφωνα με το Νόμο, ως ημερομηνία καταβολής των μηνιαίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Για τους μη μισθωτούς οι συντάξεις καταβάλλονται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου 2023;

Αυτές είναι οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία:

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9).

Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8).


Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Νοεμβρίου 2022 θα πληρωθούν ως εξής:

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2023 την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου. Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2023 την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου. Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2023 την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου. Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2023 την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου.

Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2023 την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου.

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου. Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την ίδια μέρα. Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου.

Τέλος, οι επικουρικές συντάξεις θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.