Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα 2023;

ποτε σταματανε τα σχολεια για χριστουγεννα 2023

Πότε σταματούν τα σχολεία για Χριστούγεννα 2023, μια γιορτή που όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία.

Αυτό που θυμόμαστε από μικρά παιδιά είναι όταν έκλειναν τα σχολεία για Χριστούγεννα. Κάθε μέρα κάναμε την αντίστροφη μέτρηση και στο μυαλό μας είχαμε αυτές τις γιορτές.

Γιορτές αγάπης με τα σχολεία κλειστά και τα άφθονα δώρα κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Το μεγάλο γεγονός πλησιάζει. Έρχονται οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές! Είναι εκείνη η υπέροχη εποχή του χρόνου που απολαμβάνουμε πολύ, καθώς έχουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε, να ανταλλάξουμε δώρα και να απολαύσουμε τον ύπνο όσο κανείς άλλος.

Παράλληλα, οι μαθητές θα πρέπει να αποφύγουν τις συζητήσεις με τους συγγενείς για το μέλλον και το σχολείο. Είναι Χριστούγεννα, όχι η στιγμή για αυτές τις ανησυχίες!

Η αγαπημένη περίοδος των μαθητών στα σχολεία είναι τα Χριστούγεννα όπου κλείνουν τα διδακτήρια και έρχεται ξεκούραση δύο εβδομάδων. Πότε κλείνουν φέτος τα σχολεία για Χριστούγεννα;

Τα Χριστούγεννα 2023 γιορτάζονται την Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα σχολεία θα κλείσουν για Χριστούγεννα 2023, λίγες μέρες νωρίτερα.

Τι γιορτάζουμε στα Χριστούγεννα 2023;

Η παράδοση θεωρεί ότι η γιορτή των Χριστουγέννων ξεκίνησε το έτος 376 μ.Χ. Ο εορτασμός των Χριστουγέννων άρχισε στη Ρώμη γύρω στο 335 και γιορτάζονταν μαζί με τα Θεοφάνεια.

Το 529 ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός απαγόρευσε την εργασία και τα δημόσια έργα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και όρισε δημόσια αργία.

Ως το 1100, όλη τα η Ευρώπη γιόρταζε τα Χριστούγεννα. Βέβαια αργότερα, απαγορεύτηκε ή περιορίστηκε κατά περιόδους η τήρησή του εορτασμού τους σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και στην Αμερική, καθώς θεωρούνταν ότι περιλάμβανε σε μεγάλο βαθμό ειδωλολατρικά στοιχεία.

Τα Χριστούγεννα όπως τα γιορτάζουμε στις μέρες μας καθιερώθηκαν τον 19ο αιώνα στη Δυτική Ευρώπη και Αμερική. Βέβαια υπάρχουν και οι επικριτές των σύγχρονων Χριστουγέννων κάνουν λόγο για χαρακτηριστικά εμπορευματοποίησης και υλισμού που δεν πρεσβεύουν τις αρχές του Χριστιανισμού.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα 2023;

Συγκεκριμένα, τα σχολεία αναμένεται να κλείσουν την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023, δηλαδή τρεις μέρες πριν την παραμονή των Χριστουγέννων. Τα μαθήματα θα σταματήσουν λίγες μέρες πριν τις 25 Δεκεμβρίου που φέτος πέφτει Δευτέρα.

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023, στα περισσότερα σχολεία θα γίνει γιορτή ενώ το τελευταίο μάθημα θα γίνει την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά τα Χριστούγεννα 2023;

Τα σχολεία θα ανοίξουν μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2024.

Στην ουσία, θα κερδίσουν οι μαθητές δύο παραπάνω ημέρες ξεκούρασης μιας και θα κλείσουν στις 22 Δεκεμβρίου αντί για 23 και θα ανοίξουν στις 9 Ιανουαρίου αντί 8.

Σε πόσες μέρες ειναι τα Χριστούγεννα 2023;

Η προσμονή της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων και το μέτρημα των ημερών που απομένουν μέχρι να έρθει είναι μια γλυκιά διαδικασία από την οποία έχουμε όλοι περάσει.

Ειδικά όταν είσαι στο σχολείο και μετράς τις ημέρες για τις διακοπές αλλά όχι μόνο. Για όσους και όσες θέλουν να μάθουν πόσες ημέρες απομένουν μέχρι τα Χριστούγεννα 2023, έχει δημιουργηθεί αντίστοιχο ρολόι αντίστροφης μέτρησης.

Οι αργίες στην Ελλάδα το 2024

-1 Ιανουαρίου: Πρωτοχρονιά

-6 Ιανουαρίου: Θεοφάνεια

-25 Μαρτίου: Επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

-28 Οκτωβρίου: Επέτειος της απελευθέρωσης της Ελλάδας από τους Τούρκους

-1η Νοεμβρίου: Ημέρα των νεκρών

-25 Δεκεμβρίου: Χριστούγεννα

– 26 Δεκεμβρίου: Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων

Επίσης, υπάρχουν και κάποιες κινητές αργίες, όπως η Μεγάλη Παρασκευή, το Σάββατο του Λαζάρου, η Κυριακή του Πάσχα, η Δευτέρα του Πάσχα, η Πρωτομαγιά, η Καθαρά Δευτέρα, η Κοίμηση της Θεοτόκου και η εορτή των Θεοφανείων.

Επιδόματα σήμερα

Εύβοια: Η βάρκα ήταν γεμάτη από θησαυρό μέσα σε τσουβάλια!

Εύβοια: Το τρομακτικό πλάσμα που είδε μέσα στο χωράφι την ώρα που μάζευε ελιές

Τουρισμός για Όλους 2024 αίτηση: Πότε ξεκινά;

Ακολουθήστε το newse στο Google News και στο viber  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα