Ποια σχολεία είναι κλειστά αύριο;

σχολεια, κλειστα, αυριο

Κλειστά σχολεία ή ανοιχτά αύριο; Είναι η ερώτηση γονέων και μαθητών όταν υπάρχει απεργία. Τι ισχύει τελικά.

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο μετά την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία.

Στα δημοτικά σχολεία είναι πιο εύκολη η κατάσταση και την προηγούμενη ημέρα ξέρουν οι μαθητές αν θα πάνε σχολείο. Συνήθως ο δάσκαλος ανακοινώνει στους μαθητές αν θα κάνει απεργία. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζουν οι μαθητές αν θα κάνει απεργία ο δάσκαλος, πηγαίνουν στα διδακτήρια τους και ενσωματώνονται στις τάξεις όπου οι δάσκαλοι δεν απεργούν.

Τα Γυμνάσια και Λύκεια θα είναι κλειστά αύριο; Δεν θα είναι κλειστά αν και εφόσον δεν απεργήσουν οι καθηγητές. Η κατάσταση διαφέρει από γυμνάσιο σε γυμνάσιο ή λύκειο. Συνήθως, οι καθηγητές δηλώνουν από την προηγούμενη μέρα εάν θα απεργήσουν ή όχι και διαμορφώνεται ανάλογα το ωρολόγιο πρόγραμμα. Στις περιπτώσεις δεν γίνεται αναπλήρωση και μπορεί οι μαθητές να κάνουν τις δύο πρώτες ώρες, ή να παραμείνουν στο σχολείο και να κάνουν μάθημα την τρίτη ώρα, και μετά την πέμπτη.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι μαθητές πηγαίνουν την πρώτη ώρα, κάθονται τις άλλες δύο ώρες και κάνουν μάθημα την τέταρτη ώρα, κάθονται την πέμπτη και μετά κάνουν την έκτη και αποχωρούν.