Τουρισμός για Όλους 2024 αίτηση: Πότε ξεκινά;

τουρισμοσ για ολουσ 2023-24 αιτηση

Μια πολύ πονεμένη ιστορία φαίνεται ότι είναι το πρόγραμμα τουρισμός για όλους 2024 που τελικά θα ξεκινήσει αλλά αργοπορημένο σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη.

Ένα voucher για δωρεάν διακοπές που πήγε πολλούς μήνες πίσω.

Οι περισσότεροι αναγνώστες μας δικαιολογημένα μας ρωτούν πότε θα γίνει αίτηση για την επιδότηση τουρισμός για όλους. Είναι μια εύκολη αίτηση που γίνεται διαδικτυακά και δίνεται ένα voucher που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε καταλύματα σε όλη την Ελλάδα. Το θέμα είναι το πότε θα γίνει αυτό.

Σε λίγες μέρες, θα γίνει η αίτηση για το πρόγραμμα τουρισμός για όλους 2023 – 24 ή αλλιώς το πρόγραμμα tourism for all; Ποιοι μπαίνουν στην κλήρωση, πότε θα πάρουν τα χρήματα;

Πρόκειται για voucher που όλοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση. Βέβαια για να το πάρουν πρέπει να είναι τυχεροί μιας και θα κληρωθούν.

Ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν άνοιξε νωρίς η πλατφόρμα, ήταν η λήψη οριστικών αποφάσεων για πιθανές αυξήσεις στα ποσά. Το τουρισμός για όλους γίνεται κάθε χρόνο. Είναι ένα πρόγραμμα που δίνει δωρεάν διακοπές στους δικαιούχους.

Τι είναι το τουρισμός για όλους

Ο τουρισμός για όλους είναι ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού που παρέχει επιδότηση σε χαμηλοσυνταξιούχους, ΑΜΕΑ και οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα για τη διαμονή τους σε τουριστικά καταλύματα στην Ελλάδα.

Το tourism4all ξεκίνησε το 2020 και έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να απολαύσουν τις διακοπές τους χωρίς να ανησυχούν για το κόστος.

Για να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα, πρέπει να υποβάλετε αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου Τουρισμού.

Η αίτηση είναι απλή και σύντομη και μπορείτε να τη συμπληρώσετε σε λίγα λεπτά.

Αν εγκριθείτε για το πρόγραμμα tourism4all, θα λάβετε ένα voucher που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πληρώσετε τη διαμονή σας σε ένα τουριστικό κατάλυμα. Το voucher είναι σε ηλεκτρονική μορφή και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε κατάλυμα συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα τουρισμός για όλους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε τις διακοπές σας στην Ελλάδα χωρίς να ανησυχείτε για το κόστος. Αν πληρείτε τα κριτήρια συμμετοχής, σας προτείνουμε να υποβάλετε αίτηση για το πρόγραμμα.

Δεύτερη ευκαιρία για όσους δεν κληρώθηκαν στον Κοινωνικό Τουρισμό, να κάνουν οικονομικές διακοπές μέσω του προγράμματος Τουρισμός για Όλους, με την πλατφόρμα tourism for all.

Ο τουρισμός για όλους θα δώσει ένα voucher, που μπαίνει σαν άυλη κάρτα στο κινητό, και μπορεί να εξαργυρωθεί όπου και όπως επιθυμεί ο δικαιούχος στις διακοπές του.

Μπορεί να ξοδέψει αυτά τα χρήματα είτε στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, είτε στην διαμονή.

Πως κάνετε αίτηση για το τουρισμός για όλους 2023;

Η αίτηση για το τουρισμός για όλους 2023, θα τεθεί σε λειτουργία μέσω του vouchers.gov.gr όπως είχε γίνει και πέρσι.

H λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς για την υποβολή της αίτησης χρειάζεστε μόνο τους κωδικούς στο Taxisnet και την επιβεβαίωση ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου και μίας διεύθυνσης e-mail.

Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα, με τις αιτήσεις να υποβάλλονται με βάση τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ των δικαιούχων.

Η διαδικασία μπορεί να διεκπεραιωθεί και μέσω ΚΕΠ και δεν τηρείται χρονική προτεραιότητα.

Οι τυχεροί του τουρισμού για όλους 2023 – 2024, θα αναδειχθούν με ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των δικαιούχων που θα έχουν υποβάλει αίτηση.

Τουρισμός για όλους 2023 -2024: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για την επιδότηση

Πέρσι η πλατφόρμα tourism4all.gov.gr είχε ανοίξει τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού και η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη.

Πέρσι είχε τεθεί από το Σάββατο 16 Ιουλίου ώρα 12 το μεσημέρι και σταδιακά μέχρι και τη Δευτέρα 18 Ιουλίου ανάλογα με τον λήγοντα ΑΦΜ του δικαιούχου και αφορούσε στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για 200.000 πολίτες.

Το φετινό «Τουρισμός για όλους» θα ξεκινήσει στα μέσα Ιανουαρίου 2024. Άργησε πολύ, σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές.

Το πρόγραμμα θα αφορά φθινοπωρινές, χειμερινές αλλά και καλοκαιρινές διακοπές.

Είναι ένα πρόγραμμα που η συμμετοχή είναι μεγάλη ενώ η κλήρωση υπολογίζεται ότι θα γίνει περίπου μια εβδομάδα, μετά τη λήξη της προθεσμίας για τις αιτήσεις.

Η διαδικασία των αιτήσεων θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα και αμέσως μετά, θα μεσολαβήσει ένα διάστημα σχεδόν επίσης επτά ημερών οπότε και θα γίνει η κλήρωση και θα αρχίσουν οι δικαιούχοι να λαμβάνουν SMS με τα voucher.

Τουρισμός για όλους 2024: Ποιοι είναι δικαιούχοι;

Φυσικά πρέπει να επισημανθεί πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά και όσους είναι «αποκλεισμένοι» από το πρόγραμμα της Δ.ΥΠ.Α., αλλά και από εκείνο της Αγροτικής Εστίας.

Τα κριτήρια για το τουρισμός για όλους 2023 αναμένεται να είναι ίδια με πέρσι.

Αίτηση θα μπορούν να κάνουν οι πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000€ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000€, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί.

Τουρισμός για όλους 2023 – 2024: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

Στις αιτήσεις δεν τηρείται χρονική προτεραιότητα, ενώ οι τελικοί δικαιούχοι του προγράμματος θα αναδειχθούν με ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των δικαιούχων που θα έχουν υποβάλει αίτηση.

Πληροφορίες λένε ότι τα αποτελέσματα για το τουρισμός για όλους 2023-24 θα βγουν λίγο πριν το τέλος Ιανουαρίου 2024.

Η σελίδα όπου μπορείς να υποβάλλεις αιτήσεις θα είναι διαθέσιμη τον Ιανουάριο του νέου έτους.

Αυτό θα επιτρέψει στο πρόγραμμα να επεκταθεί σε δύο επόμενους χειμερινούς κύκλους, με στόχο να ενισχυθεί η ζήτηση από Έλληνες πολίτες στις ορεινές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού, αυτή η νέα πρωτοβουλία έχει έντονο κοινωνικό χαρακτήρα και παράλληλα στοχεύει στην αειφορία, συμβαδίζοντας με τη νέα στρατηγική του ελληνικού τουρισμού.

Στόχος είναι μια δίκαιη τουριστική ανάπτυξη που θα διατηρεί ισορροπία και θα τηρεί μέτρα για τη δίκαιη εξέλιξη του τουρισμού στη χώρα.

Επιδόματα σήμερα

Εύβοια: Η βάρκα ήταν γεμάτη από θησαυρό μέσα σε τσουβάλια!

Εύβοια: Το τρομακτικό πλάσμα που είδε μέσα στο χωράφι την ώρα που μάζευε ελιές

Τουρισμός για Όλους 2024 αίτηση: Πότε ξεκινά;

Ακολουθήστε το newse στο Google News και στο viber  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα