Φοιτητικό επίδομα για πρωτοετείς 2023

φοιτητικο επίδομα για πρωτοετεισ 2023

Το φοιτητικό επίδομα για πρωτοετείς 2023 είναι μια μεγάλη στήριξη για τους φοιτητές.

Το φοιτητικό επίδομα για πρωτοετείς 2023 θα το πάρουν όσοι φοιτητές σπουδάζουν σε δημόσια πανεπιστήμια και ΤΕΙ της Ελλάδας.

Το επίδομα βοηθά τους φοιτητές να καλύψουν τις ανάγκες τους για βιβλία, δίδακτρα, διατροφή και στέγαση. Και το 2023 θα δοθεί το φοιτητικό επίδομα για πρωτοετείς 2023. Ποιοι δικαιούνται τα χρήματα και πότε μπορούν να κάνουν την αίτηση;

Μιλάμε για χρήματα που θα δώσει αυτό το φοιτητικό επίδομα σε χιλιάδες φοιτητές.

Το φοιτητικό επίδομα για πρωτοετείς 2023 είναι ένα επίδομα των χιλίων πεντακοσίων ευρώ ή δύο χιλιάδων ευρώ και καταβάλλεται σε όσους φοιτητές σπουδάζουν σε ΑΕΙ, σε Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία και από πέρσι στους Σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ.

Θα πρέπει να διαμένουν σε άλλη πόλη από αυτή της κυρίας κατοικίας των γονιών τους και για όσα χρόνια διαρκούν οι σπουδές.

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα;

Συνήθως από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τα τέλη Ιουλίου, οι δικαιούχοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο stegastiko.minedu.gov.gr για το στεγαστικό επίδομα για το κάθε ακαδημαϊκό έτος.

Για το 2023, η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων από φοιτητές για το στεγαστικό επίδομα, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, ήταν μέχρι και την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ξανά άνοιξαν οι αιτήσεις έως τις 3 Οκτωβρίου 2023. Μπορούσαν οι φοιτητές να υποβάλλουν εκ νέου αίτημα για την καταβολή του στεγαστικού επιδόματος ακαδημαϊκού έτους 2022-2023.

Φοιτητικό επίδομα 2023: Πότε θα πληρωθεί;

Δεν υπάρχει μια στάνταρ ημερομηνία όπου θα γίνει η πληρωμή για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2023.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η πίστωση του γίνεται κατά την διάρκεια της χρονιάς και παίζει ρόλο το πότε έγινε η κάθε αίτηση του δικαιούχου.