Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2023: Πότε ξεκινά η πληρωμή;

φοιτητικο στεγαστικο επίδομα 2023, πληρωμη

Το φοιτητικό επίδομα είναι και για τους πρωτοετείς φοιτητές που σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η πληρωμή.

Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα είναι μια σημαντική οικονομική ενίσχυση για τους φοιτητές που σπουδάζουν σε δημόσια πανεπιστήμια και ΤΕΙ της Ελλάδας.

Το επίδομα βοηθά τους φοιτητές να καλύψουν τις ανάγκες τους για βιβλία, δίδακτρα, διατροφή και στέγαση.

Και το 2023 θα δοθεί το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα. Ποιοι δικαιούνται τα χρήματα και πότε μπορούν να κάνουν την αίτηση;

Μιλάμε για χρήματα που θα δώσει αυτό το επίδομα σε χιλιάδες φοιτητές.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τι είχε δηλώσει η υπουργός για το επίδομα των φοιτητών.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα;

Δικαιούχοι για να κάνουν αίτηση είναι οι Έλληνες υπήκοοι ή οι Ευρωπαίοι πολίτες στους οποίους χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για να λάβετε αυτό το επίδομα, βοήθημα για χιλιάδες οικογένειες.

Προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα, να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ και να είναι κάτοχος Α.Φ.Μ.

Η υπηκοότητα συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του φοιτητή και όχι με των γονέων ή κηδεμόνων αυτού. Για την είσοδό στην ηλεκτρονική εφαρμογή του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος, ο δικαιούχος (γονέας ή φοιτητής) θα χρησιμοποιήσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password).

Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα δεν είναι το ίδιο με το επίδομα ΙΚΥ. Πριν γίνει οποιαδήποτε αίτηση, βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει η φορολογική δήλωση 2023 για το οικονομικό έτος 2022.

Ποιοι ειναι οι κατά εξαίρεση, δικαιούχοι;

Δικαιούχοι του φοιτητικού επιδόματος είναι οι ορφανοί από τους δύο γονείς ή έχουν οικογένεια που μένει στο εξωτερικό ή είναι πάνω από είκοσι πέντε (25) ετών, ή είναι υπόχρεοι σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρούνται εξαρτώμενα μέλη.

Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα δεν έχει καμμία σχέση με το φοιτητικό επίδομα ΙΚΥ. Οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα δεν είναι δύσκολη υπόθεση. Θα σας δώσουμε πληροφορίες για την διαδικασία και πότε συνήθως ξεκινά για να είστε σε ετοιμότητα.

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα;

Συνήθως από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τα τέλη Ιουλίου, οι δικαιούχοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο stegastiko.minedu.gov.gr για το στεγαστικό επίδομα για το κάθε ακαδημαϊκό έτος.

Για το 2023, η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων από φοιτητές για το στεγαστικό επίδομα, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, ήταν μέχρι και την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Η χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος, θα γίνει με βάση τα οριζόμενα από την ΚΥΑ «Καθορισμός διαδικασίας και δικαιολογητικών για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος στους φοιτητές των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης».

Από το 2022 διευρύνθηκαν οι δικαιούχοι του στεγαστικού επιδόματος των Προπτυχιακών φοιτητών Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Πανεπιστημίου Αιγαίου και Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το ίδιο αφορά και τους φοιτητές των δημόσιων ΙΕΚ.

Ο αιτών συμπληρώνει υποχρεωτικά στα αντίστοιχα πεδία της αίτησης όπως τον αριθμό της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας και τον ΑΜΚΑ του φοιτητή, τον ΑΦΜ του φοιτητή και του έτερου γονέα, τον αριθμό του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου, το ΙΒΑΝ, το πατρώνυμο, το μητρώνυμο, τη ΔΟΥ, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, e-mail).

Η οριστική υποβολή της αίτησης για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του δικαιούχου ότι αυτά που δήλωσε είναι αληθή.

Φοιτητικό επίδομα 2023: Πότε θα πληρωθεί;

Δεν υπάρχει μια στάνταρ ημερομηνία όπου θα γίνει η πληρωμή για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2023.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η πίστωση του γίνεται κατά την διάρκεια της χρονιάς και παίζει ρόλο το πότε έγινε η κάθε αίτηση του δικαιούχου.

Επιδόματα σήμερα

Ήταν σαν να έβλεπαν μπροστά τους το τέρας του Λοχ Νες. Ένα απίστευτο θέαμα στα νερά στην Εύβοια

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2023: Πότε ξεκινά η πληρωμή;

Επιταγή ακρίβειας 2023: Θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα;

Ακολουθήστε το newse στο Google News  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα