Πότε λήγουν οι φορολογικές δηλώσεις 2023; Δόθηκε παράταση

φορολογικεσ δηλωσεισ 2023, παραταση

Εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει οι φορολογικές δηλώσεις 2023 μέσω Taxisnet. Πολλοί ρωτούν μέχρι πότε θα κάνουν την φορολογική τους δήλωση και αν θα υπάρξει παράταση.

Η βασική διαφορά για την φορολογική δήλωση 2023, είναι στο έντυπο Ε3, το οποίο φέτος είναι προσυμπληρωμένο με τα έσοδα και τα έξοδα που έχουν δηλώσει οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες στα ηλεκτρονικά βιβλία, τα myData.

Ωστόσο, οι υπόχρεοι έχουν τη δυνατότητα διορθώσεων στα ποσά που έχουν προσυμπληρωθεί.

Με βάση τις βεβαιώσεις αποδοχών θα προσυμπληρωθούν στις φορολογικές δηλώσεις τα στοιχεία για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2022 καθώς και οι φόροι που αναλογούν και παρακρατήθηκαν.

Ακόμη, στη νέα δήλωση έχουν προστεθεί κωδικοί που αφορούν το κούρεμα 50% από φόρο εισοδήματος και την απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος.

Μέχρι πότε είναι η παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις 2023;

Στον χορό της παράτασης του χρόνου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μπήκε το υπουργείο Οικονομικών λίγο πριν τις δεύτερες κάλπες 2023.

Η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2023 θα είναι έως τις 31 Ιουλίου, ενώ η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 31 Ιουλίου.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πρώτη δόση του φόρου από την φορολογική δήλωση 2023, καταβάλλεται στα τέλη Ιουλίου και την τελευταία τον Φεβρουάριο του 2024.

Οι φόροι που προκύπτουν από τις φορολογικές δηλώσεις θα πιστωθούν σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Ιουλίου 2023 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά επόμενων μηνών.