Πότε κλείνουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα;

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα 2022;
Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα 2022;

Πολλοί μαθητές περιμένουν πως και πως τις επόμενες διακοπές που θα δώσουν στιγμές χαλάρωσης – Πότε σταματάνε τα σχολεία για Χριστούγεννα;

Μέχρι, τότε όμως, θα υπάρξουν και μερικές ευκαιρίες για να ξεσκάσουμε από το βαρύ πρόγραμμα της καθημερινότητας και να απολαύσουμε ακόμα ένα ευχάριστο τριήμερο σε κάποιον προορισμό είτε του εξωτερικού είτε της Ελλάδας, καθώς οι αργίες του 2022 δεν έχουν τελειώσει ακόμα.

Σύμφωνα με τον υπολογισμό, μένει άλλη μία αργία. Ευτυχώς, είναι και οι δύο κοντά στο Σαββατοκύριακο, οπότε μπορείς να τις συνδυάσεις σε τριήμερο. Το αρνητικό τις όλης κατάστασης είναι πως τα Χριστούγεννα φέτος πέφτουν Κυριακή.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα 2022;

Τα Χριστούγεννα 2022 γιορτάζονται την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα σχολεία θα κλείσουν για Χριστούγεννα 2022, λίγες μέρες νωρίτερα. Συγκεκριμένα, τα σχολεία αναμένεται να κλείσουν την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022, δηλαδή δύο μέρες πριν την παραμονή των Χριστουγέννων. Τα μαθήματα θα σταματήσουν λίγες μέρες πριν τις 25 Δεκεμβρίου που φέτος πέφτει Σάββατο.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, τα Χριστούγεννα θα γιορταστούν κανονικά, χωρίς lockdown και περιορισμούς στις μετακινήσεις. Τα ταξίδια επιτρέπονται, τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά, ενώ η εστίαση θα λειτουργεί χωρίς τα μέτρα που ίσχυαν στο παρελθόν και χωρίς ωράριο.

Τα σχολεία θα κλείσουν για Χριστούγεννα 2022, λίγες μέρες πριν τις 25 Δεκεμβρίου που φέτος πέφτει Σάββατο.

Τα σχολεία θα ανοίξουν μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Παιδείας.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα και Πάσχα;

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι αργίες στα σχολεία ορίζονται ως εξής:

-Διακοπές Χριστουγέννων από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου.
-Διακοπές Πάσχα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Θωμά.
-Θερινές διακοπές, από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου.