16 Αυγούστου 2024: Είναι τελικά ημέρα αργίας;

Η επομένη του Δεκαπενταύγουστου είναι αργία ή όχι;

16 αυγουστου 2023, αργια

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Δεκαπενταύγουστος είναι ημέρας αργίας. Πολλοί επίσης ρωτούν αν η επόμενη ημέρα, η 16η Αυγούστου είναι αργία;

Όλοι θα θέλαμε να ήταν ημέρα αργίας η επομένη της Παναγίας αλλά αυτό δεν γίνεται.

Η 15η Αυγούστου είναι αργία και πέφτει την Πέμπτη.

Ανήκει στις υποχρεωτικές αργίες του έτους κατά τις οποίες απαγορεύεται η λειτουργία των επιχειρήσεων εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και τις αργίες.

Η 16η Αυγούστου δεν είναι αργία και όλες οι υπηρεσίες θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δεν μετατίθεται η αργία

Μάλιστα, το 2021 που έπεσε δεκαπενταύγουστος Κυριακή δεν υπήρχε ούτε κατά διάνοια θέμα μεταθέσεως της εορτής σε άλλη εργάσιμη μέρα.

Όπως είναι γνωστό τόσο για τον ιδιωτικό, όσο και το Δημόσιο τομέα καταργήθηκαν οι διατάξεις περί μεταθέσεως των αργιών, όταν συμπίπτουν με ημέρα Κυριακή.

Όλα τα παραπάνω αναφέρονται ρητά στο άρθρο 7 του Ν.1400/83.

Οι αργίες κάνουν καλό στην υγεία

Πολλοί είναι τόσο πολυάσχολοι, ώστε θεωρούν την ξεκούραση ως αδυναμία και απώλεια πολύτιμου χρόνου. Στην πραγματικότητα, όμως, αποτελεί βιολογική ανάγκη και τη χρειάζονται.

Ένας από τους καλύτερος τρόπος για να ξεκουραστούν σώμα και μυαλό είναι ένας υπνάκος των 15-30 λεπτών, μία φορά την ημέρα.

Ένας υπνάκος επί 30 λεπτά τη φορά, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, μειώνει κατά 37% τον κίνδυνο εμφράγματος, ενώ ένας υπνάκος των 26 λεπτών μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις σε ορισμένες δουλειές κατά 38%.

Εξίσου αποδοτικό είναι να αφιερώνετε λίγα λεπτά την ημέρα, καθισμένοι ή ξαπλωμένοι, με κλειστά τα μάτια, αναπνέοντας βαθιά, δίχως να κάνετε ούτε να σκέφτεστε τίποτα, είτε αποκοιμηθείτε είτε όχι.

Και αυτό μπορείτε να το κάνετε σε μέρες αργίας αν δεν υπάρχει αρκετός χρόνος. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι γίνεται σε καιρούς αργίας: