6 tips για να εκμεταλλευτείτε το χώρο στο υπνοδωμάτιο

Στα περισσότερα σπίτια η κρεβατοκάμαρα είναι ένα μεσαίο ή μικρό δωμάτιο. Τα έπιπλα που θέλετε να τοποθετήσετε είναι πάντα περισσότερα από το χώρο που έχετε, γι’ αυτό και κάθε φορά πρέπει να κάνετε τα… μαγικά σας ώστε να χωρέσουν όλα. Στόχος είναι να μην αφήνετε τίποτα να σας εμποδίζει από το να χαλαρώνετε στο χώρο που κοιμάστε. Το να αποκτήσετε ένα καλαίσθητο και πρακτικό δωμάτιο δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε.

  1. Go for minimal

Είναι καλύτερο να έχετε λίγα αντικείμενα και να ξεχωρίζουν, παρά να έχετε πολλά που το ένα θα κρύβει και θα πέφτει πάνω στο άλλο. Περιορίστε τον αριθμο των επίπλων που θα έχετε στα απολύτως βασικά. Φυσικά σε όλα τα υπνοδωμάτια τα κρεβάτια είναι απαραίτητα, όμως ξανασκεφτείτε την πολυθρόνα, τον καλόγερο και το πουφ που πιάνουν αρκετό χώρο και δεν ενδείκνυνται για μικρά δωμάτια. Όσο για τις ραφιέρες προτιμήστε τις μακρόστενες έτσι ώστε να μην καταλαμβάνουν μεγάλο μήκος.

  • Ρίγες, πουά, εμπριμέ

Κρατήστε το μινιμαλισμό για τα έπιπλα και επιλέξτε για τα μαξιλάρια στο κρεβάτι, τις κουρτίνες, τα σεντόνια και τις παπλωματοθήκες διάφορα χαρούμενα patterns που θα δώσουν χρώμα και θα προσθέσουν ζωντάνια.

  • Έπιπλα με πολλές χρήσεις

Για να γλιτώσετε χώρο αποκτήστε έναν καναπέ- κρεβάτι που θα παραμένει κλειστός όλη τη μέρα και θα σας επιτρέπει να δουλεύετε και να διαβάζετε άνετα, στην περίπτωση που το δωμάτιό σας είναι και το γραφείο σας. Οι γωνιακοί καναπέδες εξοικονομούν ακόμα περισσότερο χώρο, γιατί μπορούν να μπουν στη γωνία του δωματίου. Επίσης, σκεφτείτε και τη λύση του κρεβατιού που έχει στη βάση του αποθηκευτικό χώρο και που τελευταία γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Εκεί μπορείτε να τοποθετήσετε τα ρούχα της επόμενης σεζόν, αξεσουάρ και ό,τι άλλο δεν χρειάζεστε σε καθημερινή βάση.

  • Τολμήστε

Επιλέξτε ένα έντονο χρώμα για τους τοίχους. Πετρόλ, ροδί, μοβ, όποιο ταιριάζει περισσότερο στο προσωπικό σας ύφος, μη διστάσετε να το βάλετε στον τοίχο σας. Αν δεν είστε σίγουροι για μια τόσο μεγάλη αλλαγή, επιλέξτε μια ταπετσαρία με τα χρώματα που θέλετε, για να διαπιστώσετε αν πρέπει να βάψετε τον τοίχο όπως θέλετε ή όχι. Με αυτόν τον τρόπο και μειώνετε το ρίσκο να πάρετε μια λάθος απόφαση και δίνετε χρώμα στο δωμάτιό σας.

  • Στα λευκά

Αν είστε λάτρης του total white, έχετε τους διακοσμητές με το μέρος σας . Υποστηρίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος να κάνεις ένα υπνοδωμάτιο να δείχνει πιο μεγάλο, είναι να το βάψεις κατάλευκο και να έχει επίσης λευκά έπιπλα και κουρτίνες. Ειδικά σε χώρους που δεν μπαίνει αρκετό ή καθόλου φυσικό φως, το απόλυτο λευκό θα κάνει φιλότιμη προσπάθεια να αναπληρώσει αυτό το φως. 

  • Βάλτε ράφια

Τοποθετήστε επιτοίχια ράφια για να γλιτώσετε τις ραφιέρες στο πάτωμα. Μπορείτε αν θέλετε να συγκεντρώσετε σε έναν τοίχο τα ράφια και τα κάδρα σας για να βάλετε το προσωπικό σας στυλ και να τακτοποιήσετε βιβλία, κορνίζες ή ό,τι άλλο θέλετε.

Επιδόματα σήμερα

Εύβοια: Ο θησαυρός ήταν κρυμμένος σε 5 τσουβάλια!

Εύβοια: Δείτε τι βρέθηκε πάνω στο τραπέζι τους την ώρα του καφέ στο Αλιβέρι!

Τιμολόγια ρεύματος με χρώμα: Ποιο πρόγραμμα ΔΕΗ να επιλέξω για το κοινωνικό τιμολόγιο;

Ακολουθήστε το newse στο Google News και στο viber  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα