60 χρόνια επιτυχημένης πορείας για την Αγγελάκης ΑΕ στην πτηνοτροφία

Στην πορεία αυτών των ετών εξελίχθηκε σε μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής κοτόπουλου, με έδρα τον Πούρνο Ευβοίας
Στην πορεία αυτών των ετών εξελίχθηκε σε μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής κοτόπουλου, με έδρα τον Πούρνο Ευβοίας

Η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ, που πρωτοξεκίνησε το 1962 σαν μια μικρή, οικογενειακή πτηνοτροφική επιχείρηση στη Χαλκίδα, συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον κλάδο.

Στην πορεία αυτών των ετών εξελίχθηκε σε μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής κοτόπουλου, με έδρα τον Πούρνο Ευβοίας, που προσφέρει άμεσα και έμμεσα πάνω από 200 θέσεις εργασίας και στηρίζει σημαντικά την τοπική και την εθνική οικονομία.

Η εταιρεία έχει στόχο να υλοποιήσει, σε βάθος τριετίας, ένα επενδυτικό πλάνο αξίας 30 εκατ. Ευρώ, που θα αφορά όλο το φάσμα λειτουργίας της, ενώ παράλληλα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εξωστρέφεια, με τα προϊόντα της εξάγονται σε περισσότερες από 10 διεθνείς αγορές.

Μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ είναι η αειφόρος ανάπτυξη. Μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, στόχος της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ είναι να καταφέρει να γίνει σε βάθος δεκαετίας μια ανθρακικά ουδέτερη πτηνοτροφική εταιρεία, μέσα από στοχευμένες επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά και πράσινη ενέργεια, αλλά και με την αντικατάσταση του στόλου της με οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο.

Η εταιρεία ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ επικεντρώνεται ανέκαθεν στον άνθρωπο, παρέχοντας μόνιμη στήριξη, εδώ και 15 χρόνια, στο Χαμόγελο του Παιδιού. Συγκεκριμένα η εταιρεία υποστηρίζει το σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας στο Μπούρτζι Χαλκίδας, προσφέροντας σε εβδομαδιαία βάση προϊόντα Αγγελάκης και εξασφαλίζοντας το κοτόπουλο στην καθημερινή διατροφή των παιδιών και των οικογενειών τους. Τα τελευταία 4 χρόνια, η Αγγελάκης ΑΕ προσφέρει, επίσης, Χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά του Σπιτιού Ημερήσιας Φροντίδας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν είχε αναλάβει εξολοκλήρου το κόστος ανακαίνισης του κτηρίου.

Την ίδια στιγμή, η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ βρίσκεται σταθερά δίπλα στις ανάγκες του τόπου της. Αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια, το καλοκαίρι του 2021, η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ προχώρησε σε διάφορες ενέργειες για τη στήριξη των πληγέντων περιοχών. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, μέχρι το τέλος του 2022, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ We4All, θα έχουν φυτευτεί 1.500 ελαιόδεντρα σε ιδιόκτητες εκτάσεις παραγωγών στην Β. Εύβοια, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανακτήσουν, το συντομότερο, την παραγωγή τους.

Ο κ. Θάνος Αγγελάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε με αφορμή τη συμπλήρωση των 60 χρόνων: «Όλα αυτά τα χρόνια πορευτήκαμε πάντα με γνώμονα την ποιότητα και τη συνέπεια, με δίψα για καινοτομία και πάνω από όλα με σεβασμό προς τον καταναλωτή και το περιβάλλον. Σήμερα, 60 χρόνια μετά, νιώθουμε νεότεροι και πιο δημιουργικοί από ποτέ. Συνεχίζουμε με όρεξη, μεράκι και αφοσίωση να επενδύουμε συστηματικά στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων με κέντρο το κοτόπουλο, ακολουθώντας τις διατροφικές τάσεις και ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να κάνουμε τους καταναλωτές μας λίγο πιο χαρούμενους με νόστιμες γεύσεις στο τραπέζι τους!»