Η αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2025 έχει ξεκινήσει, με τους μαθητές των ΓΕΛ να δίνουν την εκκίνησή τους την Παρασκευή 30 Μαΐου και των ΕΠΑΛ το Σάββατο 31 Μαΐου.
Οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν μία από τις 68.788 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, γι’ αυτό και η σωστή προετοιμασία δεν αφορά μόνο τη μελέτη, αλλά και τη γνώση των κανόνων της εξέτασης.
Η προσέλευση στις αίθουσες πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τις 8:00 το πρωί, ώστε στις 8:30 να ξεκινήσει η διαδικασία.
Η διάρκεια κάθε εξέτασης είναι τρεις ώρες. Οι υποψήφιοι οφείλουν να έχουν μαζί τους: δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο, το δελτίο εξεταζομένου, καθώς και στυλό μπλε ή μαύρου χρώματος (όχι μολύβι, εκτός εάν το ορίζουν οι οδηγίες των θεμάτων).
Επιπλέον, επιτρέπονται γόμα, ξύστρα, γεωμετρικά όργανα όπου χρειάζονται, καθώς και ένα μικρό μπουκαλάκι νερό ή χυμό. Όσον αφορά τα ρολόγια, επιτρέπεται μόνο το απλό ρολόι χειρός, όχι smartwatch.
Αντίθετα, απαγορεύονται αυστηρά: βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικά υγρά ή ταινίες, καθώς και κάθε ηλεκτρονική συσκευή όπως κινητά τηλέφωνα, tablets ή υπολογιστικές μηχανές.
Η τήρηση αυτών των κανόνων είναι απαραίτητη ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν ομαλά και δίκαια για όλους τους μαθητές.