Αναστάτωση προκλήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 5 Αυγούστου στη Βόρεια Εύβοια, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ηλικιωμένη γυναίκα βγήκε εκτός ελέγχου και κατέληξε με σφοδρότητα πάνω σε δέντρο, στην περιοχή του Αχλαδίου.
- Σημείο: Επαρχιακή οδός Αχλαδίου – Κοτσικιάς, στη θέση Γαλλικό, Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.
- Χρόνος: Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ξημερώματα Τετάρτης 5 Αυγούστου 2026.
- Όχημα: Ι.Χ. επιβατικό με οδηγό μια ηλικιωμένη γυναίκα.
- Επιχείρηση διάσωσης: Άνδρες της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν την οδηγό, με συνδρομή Α.Τ. Λίμνης και ΕΚΑΒ.
- Κατάληξη: Διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου για προληπτικές εξετάσεις.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αυτοκίνητο κινούνταν από το Αχλάδι προς την Κοτσικιά. Σε ένα σημείο με περιορισμένη ορατότητα, η οδηγός φέρεται να έχασε τον έλεγχο του τιμονιού, με αποτέλεσμα το όχημα να βγει εκτός οδοστρώματος και να προσκρούσει πλαγιομετωπικά σε δέντρο. Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή.
Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό της οδηγού
Η κλήση στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμό. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πυροσβέστες που χρειάστηκε να κόψουν λαμαρίνες για να απελευθερώσουν την ηλικιωμένη, η οποία είχε εγκλωβιστεί στη θέση του οδηγού.
Παράλληλα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λίμνης απέκλεισαν το ρεύμα κυκλοφορίας και κατέγραψαν τις συνθήκες του συμβάντος, ενώ πλήρωμα του ΕΚΑΒ παρείχε τις πρώτες βοήθειες και την μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου. Η κατάσταση της υγείας της δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως, ωστόσο φέρει τραύματα που δεν φαίνεται να απειλούν τη ζωή της.
Έρευνα για τα αίτια
Το Α.Τ. Λίμνης έχει αναλάβει την προανάκριση. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν όλα τα ενδεχόμενα – από πιθανή ολισθηρότητα στο οδόστρωμα λόγω υγρασίας, μέχρι μηχανική αστοχία ή στιγμιαία αδιαθεσία της οδηγού. Πρόκειται για δρόμο που, σύμφωνα με κατοίκους, έχει καταγράψει και στο παρελθόν εκτροπές, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες.
Το newse.gr θα επανέλθει με νεότερες πληροφορίες για την πορεία της υγείας της οδηγού.

