Η ερώτηση πολλών που ασχολούνται με την κουζίνα, είναι ο τρόπος που ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου
Άραγε ξέρετε πως ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;
Για να ξαλμυρίσετε τον μπακαλιάρο με αποτελεσματικό τρόπο θα ακολουθήσετε τα 8 παρακάτω βήματα.
– Κόψτε το ψάρι σε μερίδες και αφαιρέστε προσεκτικά το δέρμα και την ουρά.
– Ξεπλύνετε καλά τα κομμάτια με άφθονο, κρύο νερό.
– Γεμίστε μια μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό και βυθίστε τα κομμάτια του μπακαλιάρου, αλλάζοντας το νερό κάθε 4-5 ώρες.
– Όταν ξαλμυριστεί, στραγγίστε το σε σουρωτήρι, πιέζοντας για να αφαιρέσετε τα υγρά.
– Σκουπίστε τον καλά με απορροφητικό χαρτί.
– Αφαιρέστε τα κόκαλα, τουλάχιστον τα πολύ εμφανή.
– Θα πρέπει να χρησιμοποιήστε μια μικρή σχάρα ή ένα πιάτο ανάποδα μέσα στο νερό για να κρατήσετε τα φιλέτα σε απόσταση από το αλάτι.
– Ξαλμυρώστε τον για 48 ώρες με δύο φορές τη μέρα αλλαγή νερού. Τοποθετήστε τον σε σουρωτήρι πριν τον βυθίσετε στο νερό για να προφυλάξετε το ψάρι από το αλάτι.
Εύβοια: Την αγωνία που έζησε δεν θα την ξεχάσει ποτέ
Προσοχή σε αυτή την απάτη που γίνεται στην Εύβοια
Ακολουθήστε το newse στο Google News και στο viber για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα