Άγιος Ιωάννης Ρώσος: Δες τι αλλαγές θα γίνουν φέτος

Εδώ βρίσκεται το ιερό σκήνωμα του Οσίου Ιωάννη Ρώσου
Εδώ βρίσκεται το ιερό σκήνωμα του Οσίου Ιωάννη Ρώσου

Εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας περπατούν κάθε χρόνο, για πολλές ώρες, μέχρι να φτάσουν στο Προκόπι, για να προσκυνήσουν στο ιερό σκήνωμα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου.

Άγιος Ιωάννης Ρώσος: Η αφετηρία της πεζοπορίας είναι συνήθως η γέφυρα της Καστέλλας και η απόσταση που πρέπει να διανυθεί είναι 36 χιλιόμετρα δύσκολης διαδρομής, με ανηφόρες. Οι λιγότερο τολμηροί, αλλά εξίσου πιστοί, ξεκινάνε από το Κλιμάκι, οπότε η διαδρομή είναι περίπου η μισή, αλλά διόλου ευκαταφρόνητη.

Οι περισσότεροι έχουν κάνει τάμα να περπατήσουν, για την επίλυση κάποιου προσωπικού τους προβλήματος, αλλά πολλοί είναι αυτοί που δεν διστάζουν να υποβληθούν στη δοκιμασία μίας πολύωρης πεζοπορίας, μόνο και μόνο για να δείξουν στον άγιο ότι πιστεύουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Συγκλονιστικό! Άγιος εμφανίζεται με τους κατοίκους περιοχής στην Εύβοια

Αυτό είναι το μοναστήρι στην Νότια Εύβοια που διακόνησε ο Γέροντας Πορφύριος

Σε λίγες μέρες γιορτάζει ο Άγιος Ιωάννης Ρώσος

Ο φετινός εορτασμός, λόγω των μέτρων που έλαβε η Πολιτεία για την αποφυγή της διασποράς του φονικού ιού, θα είναι διαφορετικός από κάθε προηγούμενο.

Την Τρίτη 26 Μαΐου και ώρα 19:00 θα γίνει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ στις 22:00 η Αγρυπνία (Εσπερινός-Παράκληση-Θεία Λειτουργία).

Την επομένη θα γίνει στις 07:00 Όρθρος και στην συνέχεια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Διαβάστε στο evianews.com, τι αλλάζει από φέτος στον εορτασμό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου.