Γιορτή
Γιορτή

Εικόνες και ευχές Αγίου Βαλεντίνου 2024

Του Αγίου Βαλεντίνου είναι η blackFriday του Φεβρουαρίου

αγιου βαλεντινου 2024, εικονεσ ευχεσ
Η ιστορία με την κάρτα του Αγίου Βαλεντίνου στην Ελλάδα

Μια μέρα όπου το εμπόριο έχει την τιμητική. Πως να το κάνουμε, θέλεις δεν θέλεις θα αγοράσεις ένα μικρό δωράκι έστω και συμβολικό για το έτερο σου ήμισυ.

Οι ερωτευμένοι δίνουν στο έτερο τους ήμιση μια τούρτα καρδιά Αγίου Βαλεντίνου. Ποιος όμως ήταν ο Άγιος Βαλεντίνος;

Πέρα από τα αστεία του Αγίου Βαλεντίνου όπου πολλοί το θεωρούν ταμπού να το γιορτάζουν, υπάρχει μια συγκλονιστική ιστορία. Ο άγιος είχε τη φήμη του ειρηνοποιού. Κάποια μέρα ενώ καλλιεργούσε στον κήπο του τριαντάφυλλα, άκουσε ένα ζευγάρι να μαλώνει πολύ έντονα.

Αυτό συγκλόνισε τον άγιο, ο οποίος αφού έκοψε ένα τριαντάφυλλο, βγήκε στο δρόμο πλησίασε το ζευγάρι και τους πρόσφερε το τριαντάφυλλο. Αμέσως η αγάπη επανήλθε ανάμεσα τους, λίγο αργότερα αυτοί επέστρεψαν και ζήτησαν στον άγιο να ευλογήσει το γάμο τους. Αυτό είναι το καλύτερο δώρο Αγίου Βαλεντίνου για το κορίτσι σου. Ένα τριαντάφυλλο!

Η ιστορία με την κάρτα του Αγίου Βαλεντίνου στην Ελλάδα είναι σχετικά πρόσφατη και το κόκκινο μελάνι της είναι σχετικά φρέσκο. Ακόμα και τα μπαλόνια του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια γιορτή για τη σχέση σου όπως είναι και τα γενέθλια ή μια ονομαστική γιορτή με φίλους.

Δεν είναι αιτία, αλλά αφορμή επιβεβαίωσης της σχέσης σας μέσα από στιχάκια του Αγίου Βαλεντίνου. Μια ευκαιρία να αναπολήσετε ωραίες στιγμές, να σχεδιάσετε κάτι μαζί για το μέλλον και μια καλή αφορμή για μια ακόμα έξοδο. Ποιος μπορεί να πει όχι σε όλα αυτά; Ποιος θα πει όχι σε μια βόλτα στο εστιατόριο;

Ευχές και στιχάκια του Αγίου Βαλεντίνου

Μια πολύ γλυκιά ευχή για του Αγίου Βαλεντίνου είναι η ακόλουθη: Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, είναι μια ακόμη αφορμή για να σου πω το πόσο έχει ομορφύνει η παρουσία σου τη ζωή μου! Χρόνια μας πολλά.

Δώρα για του Αγίου Βαλεντίνου:

Στο 19ο αιώνα ήταν ανάμεσα στα πιο δημοφιλή δώρα για αυτήν την τόσο ιδιαίτερη ημέρα. Κουτάλια και γάντια ήταν το πιο μοδάτο δώρο την ημέρα των ερωτευμένων; Δεν ηχεί και τόσο ρομαντικό και ερωτικό αλλά έτσι συνήθιζαν να κάνουν οι ερωτευμένοι.Τα γάντια δεν είχαν κάποιο ερωτικό υπονοούμενο, ήταν όμως ένα κομψό δώρο μιας και τότε όλοι φορούσαν γάντια.

Γλυκά του Αγίου Βαλεντίνου:

Αντί για το έτοιμο γλυκό, πολλοί σύμβουλοι γάμων προτείνουν οι παρασκευή να γίνει από κοινού κι αν δεν είναι εφικτό, να επιμεριστεί η ευθύνη για το ποιος θα το ετοιμάσει. Για παράδειγμα, ο ένας να αγοράσει τα υλικά και να τα ετοιμάσει στην κουζίνα και ο άλλος να τα φτιάξει. Έτσι το βράδυ μπορεί να μείνει αξέχαστο