Αγροτική εστία 2022: Πότε ξεκινά;

Έρχονται σε εφαρμογή τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) έτους 2022.

Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων σε συνεργασία με την Κοινωνική Αλληλεγγύη του ΟΠΕΚΑ δίνουν έμφαση στον κοινωνικό τουρισμό και τις παιδικές κατασκηνώσεις μέσα από το πρόγραμμα της αγροτικής εστίας 2022.

Η Αγροτική Εστία προσφέρει μια σειρά από κοινωνικά προγράμματα, που στόχο έχουν να ενισχύσουν οικονομικά και να ψυχαγωγήσουν τους ανθρώπους της υπαίθρου.

Κοινωνικός τουρισμός 2022-23

Από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 μέχρι και την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, οι ενδιαφερόμενοι για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας θα μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας.

Για την υποβολή της αίτησης της αγροτικής εστίας στα ΚΕΠ, θα πρέπει να προσκομίσουν οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης. Για τα προστατευόμενα μέλη θα χρειαστεί βιβλιάριο υγείας ή βεβαίωση ΑΜΚΑ ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου (ΑΜ) ΟΓΑ.

Θα πρέπει να έχουν μαζί τους δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ενώ στην περίπτωση συνταξιούχων του ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον e-ΕΦΚΑ και πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο DOWN ή εγκεφαλική παράλυση, απαιτείται επιπλέον η γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή η απόφασή της.