Άυλη προπληρωμένη κάρτα: Πως θα κάνετε αίτηση;

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης. Δείτε ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποιες οι προϋποθέσεις;

Δείτε στο ρεπορτάζ που πρέπει να κάνουν αίτηση και πότε θα πάρουν την ψηφιακή κάρτα.

Οι αιτήσεις των δικαιούχων στην ειδική εφαρμογή άνοιξαν τμηματικά ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό του ΑΦΜ τους, ως εξής:

Σήμερα για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1
27.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3
28.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5
29.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7
30.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9

Ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μπορείτε να πάρετε το επίδομα βενζίνης από το gov.gr και ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Δικαιούχοι είναι όλοι οι πολίτες, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Δείτε πως θα μπορείτε να πάρετε το επίδομα βενζίνης. Η αίτηση στο gov.gr ξεκίνησε την Τρίτη του Πάσχα.

Για το επίδομα βενζίνης, οι ωφελούμενοι με τους κωδικούς Taxisnet μπορούν να μπαίνουν για να πάρουν τα χρήματα.

Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα γίνεται με χρήση των κωδικών TaxisNet. Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Επίσης, συμπληρώνει και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του.

Μετά από την υποβολή αιτήσεων θα αντλούνται αυτόματα στοιχεία για το όχημα (ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας) και τον οδηγό (εισόδημα κλπ).

Δεν πόσοι είναι οι τρόποι με τους οποίους θα μπορείτε να πάρετε το επίδομα βενζίνης.
Δεν πόσοι είναι οι τρόποι με τους οποίους θα μπορείτε να πάρετε το επίδομα βενζίνης.

Κατά την είσοδο σας στην πλατφόρμα με τους προσωπικούς κωδικούς, θα πρέπει να επικαιροποιήσετε τα στοιχεία και μετά να μπείτε στην εφαρμογή του gov.gr.

Στη συνέχεια κάνετε αίτηση είτε ζητώντας την έκδοση για την άυλη προπληρωμένη κάρτα είτε την πίστωση του χρηματικού ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό.

Το κουπόνι το κατεβάζετε στο κινητό για να κερδίσετε έξτρα «μπόνους» 5 ευρώ. Προσοχή μεγάλη γιατί αυτό το voucher καυσίμων μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε μέχρι 31 Ιουλίου 2022.

Μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας που χρησιμοποιείται με κατάλληλο smartphone δεν είναι γρήγορη η χρησιμοποίηση της μιας και θα πρέπει να δοθεί έγκριση στην αρχή και στην συνέχεια να περιμένετε από την κάρτα από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

30 ευρώ επίδομα βενζίνης θα πάρουν οι ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. 35 ευρώ επίδομα καυσίμων θα πάρουν οι ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

40 ευρώ κουπόνι για τα καύσιμα θα πάρουν και οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. 50 ευρώ voucher για τα καύσιμα θα πάρουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Εδώ κάνετε την αίτηση: vouchers.gov.gr.