Αίτηση για στρατιωτικές σχολές 2022: Μέχρι πότε ειναι η προκήρυξη;

Ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να έχει υπολογιστή και να το κάνει μόνο ηλεκτρονικά. Μέσω ίντερνετ θα κάνει την αίτηση του για την προκήρυξη για τις στρατιωτικές σχολές 2022.

Η προκήρυξη έχει να κάνει με την εισαγωγή και κατάταξη σπουδαστών και σπουδαστριών στις στρατιωτικές σχολές.

Πρόκειται για τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών.

Ο αριθμός των υποψήφιων που θα εισαχθούν στις στρατιωτικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, γίνεται με συμπληρωματική προκήρυξη.

Αίτηση για στρατιωτικές σχολές 2022

Photo by Stijn Swinnen on Unsplash – H υποβολή της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης του υποψηφίου, καθώς και των απαιτούμενων δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση και τα δικαιολογητικά μέχρι την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 ενώ για τους Έλληνες εξωτερικού από την Τετάρτη 06 Ιουλίου έως την Τετάρτη 20 Ιουλίου.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των υποψηφίων σε κάθε μία των ειδικών κατηγοριών δεν επαρκεί για την κάλυψη των προβλεπόμενων θέσεων, τότε οι κενές θέσεις συμπληρώνονται από υποψηφίους της Γενικής Σειράς. Βέβαια τόσα χρόνια, αυτό δεν έχει γίνει ποτέ μιας και είναι μεγάλη η ζήτηση από τους υποψήφιους των πανελληνίων εξετάσεων.

H υποβολή της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης του υποψηφίου, καθώς και των απαιτούμενων δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω σχετικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.asei-assy.mil.gr.