Πότε αρχίζει η αίτηση για επιταγή ακρίβειας 2022

Ποιοι δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση για την επιταγή ακρίβειας και πότε;

Η επιταγή ακρίβειας είναι γεγονός και πολλοί ρωτούν αν υπάρχει κάποια πλατφόρμα όπου εκεί με τους κωδικούς taxisnet θα εισέλθουν, θα συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και αφού εγκριθεί η αίτηση θα πάρουν την πληρωμή.

Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν αίτηση για την επιταγή ακρίβειας 2022;

Υπάρχουν κατηγορίες πολιτών που θα πάρουν απευθείας τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ωστόσο, άλλοι θα πρέπει να έχουν υποβάλει την αίτηση που τους καθιστά δικαιούχους των έξτρα επιδομάτων.

ΕΠΙΤΑΓΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΑΙΤΗΣΗ TAXISNET,
Επιταγή ακρίβειας 2022

Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν αίτηση για την επιταγή ακρίβειας;

Αίτηση δεν χρειάζεται να κάνουν οι συνταξιούχοι με ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.600 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ.

Το ίδιο ισχύει για τους ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΠΕΚΑ και τους μακροχρόνια άνεργους από 12 έως 24 μήνες που δεν είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.600 ευρώ και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 16.800 ευρώ.

Ποιοι θα κάνουν αίτηση για την επιταγή ακρίβειας;

Και όμως υπάρχουν δικαιούχοι για την επιταγή ακρίβειας που θα πρέπει να κάνουν έμμεση αίτηση για το επίδομα.

Και λέμε έμμεση γιατί μπορεί εισοδηματικά να είναι σε χαμηλές πτήσεις, ωστόσο θα πρέπει να ανήκουν και να έχουν κάνει αίτηση είτε για το ΚΕΑ, είτε για το επίδομα παιδιού, και είτε για το επίδομα ΑΜΕΑ. Θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Η αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη. Για αυτό θα πρέπει να είναι πρώτα δικαιούχοι στις παραπάνω κατηγορίες.

Πότε θα γίνει η πληρωμή για την επιταγή ακρίβειας

Η πληρωμή αναμένεται αρκετά πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Συγκεκριμένα, τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις αρχές Δεκεμβρίου 2022.

Δείτε το βίντεο για την επιταγή ακρίβειας 2022