Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Αλλάζω συσκευή: Πότε εγκρίνεται η αίτηση;

Τον Ιούνιο ξεκίνησε η αίτηση της πλατφόρμας επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών 2022, για να δοθούν χρήματα ύψους 100 εκατ. ευρώ σε 350.000 νοικοκυριά ως επιδότηση

Όσοι τελικά θα λάβουν την επιδότηση θα πρέπει ως τις 16 Σεπτεμβρίου να αποκτήσουν τις νέες ηλεκτρικές συσκευές και ως τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την απόσυρση των παλιών.

Παρότι αρχικά είχε προβλεφθεί να ωφεληθούν περίπου 200.000 νοικοκυριά από το πρόγραμμα, τελικά δόθηκαν 350.000 εκπτωτικά voucher για την αντικατάσταση έως και τριών συσκευών.

Παράταση λίγων ημερών δόθηκε για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών το οποίο έτυχε θερμής υποδοχής από τα νοικοκυριά που ήθελαν να αλλάξουν ψυγεία, καταψύκτες ή κλιματιστικά.

Έτσι οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών γίνονταν μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιουλίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να υποβάλλουν αίτηση χωρίς δικαιολογητικά.

Αμέσως μετά τις αιτήσεις έρχεται η έγκριση για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών. Για κάθε ΑΦΜ η διαδικασία είναι διαφορετική. Σε άλλα ΑΦΜ η έγκριση μπορεί να γίνει σε μία εβδομάδα και σε άλλα περισσότερο.

Και όμως υπήρχαν και οι άτυχοι στην απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών 2022. Άτυχοι ήταν όσοι είχαν συσκευές νέας τεχνολογίας καθώς δεν πήραν το voucher για την επιδότηση.

Οι συσκευές για την επιδότηση, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, ήταν ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά.

Βέβαια όσοι απέσυραν την συσκευή θα έπρεπε να λειτουργεί. Το ποσό της επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών 2022 για τα 200.000 νοικοκυριά που επωφελήθηκαν, έφτασαν τα 100 εκατομμύρια ευρώ και μεταφράστηκε σε έκπτωση 30% με 50%.

Υπενθυμίζεται ότι δεν συμπεριλαμβάνονταν στην επιδότηση για τις ηλεκτρικές συσκευές, πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων και ηλεκτρικές κουζίνες.

Αλλάζω συσκευή πληρωμή
Αλλάζω συσκευή: Τέλος η προθεσμία – Πότε αρχίζει η πληρωμή; (πηγή φωτογραφίας: pixabay.com)

Τα voucher για την αγορά των ηλεκτρικών συσκευών θα είναι έτοιμα προς τα τέλη Ιουλίου. Οι αιτήσεις ήταν σε εξέλιξη στο allazosyskevi.gov.gr από την Τρίτη 21 Ιουνίου και έληξαν την Παρασκευή 8 Ιουλίου. Το voucher για αγορά λήγει την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου
και η προθεσμία για παράδοση των παλαιών συσκευών είναι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.

Βάσει με τις παραπάνω ημερομηνίες, τις αμέσως επόμενες ημέρες μετά την 8η Ιουλίου, θα πρέπει να αρχίσουν τα στέλνονται τα SMS. Υπενθυμίζεται πως οι επιταγές θα εμφανιστούν στον λογαριασμό του ωφελούμενου στην ψηφιακή πλατφόρμα του προγράμματος, ενώ θα αποσταλούν και με SMS στο κινητό που έχετε δηλώσει.

Διαβάστε ακόμα