Ανακαίνιση Σπιτιού: Τα πάντα για ανακαινίσεις σπιτιών σε Αθήνα

Η ανακαίνιση σπιτιού γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στις μέρες μας και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ένας σχετικά οικονομικός τρόπος για να αποκτήσει κανείς ένα «καινούργιο» ή ανανεωμένο σπίτι, χωρίς να χρειαστεί να μετακομίσει. Οι ανακαινίσεις είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε πόλεις και περιοχές της χώρας στις οποίες οι τιμές ακινήτων, ειδικά καινούργιων, είναι πολύ υψηλές, οπότε και η αγορά νέας κατοικίας είναι απλά απαγορευτική για τους περισσότερους κατοίκους. Όπως μπορείτε να καταλάβετε λοιπόν, είναι φυσικό οι ανακαινίσεις σπιτιών στην Αθήνα να είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς.

Κάθε μέρα γίνονται εκατοντάδες ανακαινίσεις κατοικιών Αθήνα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πρωτεύουσας. Εργασίες βλέπουμε να γίνονται τόσο πολύ παλιά διαμερίσματα και σπίτια όσο και σε σχετικά πιο καινούργια τα οποία οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να εκσυγχρονίσουν. Ας δούμε τι πρέπει να ξέρετε για τις ανακαινίσεις Αθήνα.

Γιατί να κάνω μία ανακαίνιση;

Οι ανακαινίσεις γίνονται κυρίως για να ανανεωθεί ένας παλιός ή σχετικά παλιός χώρος. Με απλά λόγια, γίνονται για να αποκτήσει νέα πνοή ένα σπίτι. Αυτό μπορεί να γίνει και πολλούς λόγους. Συνήθως γίνεται είτε επειδή οι κάτοικοι του σπιτιού θέλουν μία αλλαγή στον χώρο κατοικίας αλλά δεν μπορούν να αγοράσουν καινούργιο σπίτι είτε επειδή κάποιος θέλει να νοικιάσει ένα ακίνητο και θέλει να αυξήσει σημαντικά το ενοίκιο και τα έσοδα που θα του αποφέρει. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές ενοικιάσεις σπιτιών Αθήνα γίνονται γιατί ο ιδιοκτήτης θέλει να μετατρέψει το σπίτι σε Air bnb.

Τι περιλαμβάνει μία ανακαίνιση;

Το τι ακριβώς θα περιλαμβάνει μία ανακαίνιση εξαρτάται από τον χώρο και τις ανάγκες του. Σε κάποιες περιπτώσεις αρκεί να γίνει ένα απλό βάψιμο και αλλαγές κουφωμάτων για να εκσυγχρονιστεί ένας χώρος ενώ σε άλλες μπορεί να χρειαστούν και πιο «ριζικές» παρεμβάσεις όπως ας πούμε το γκρέμισμα κάποιου τοίχου. Με άλλα λόγια, το αν μία ανακαίνιση σπιτιού Αθήνα θα είναι ολική ή μερική εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση και την ηλικία του σπιτιού και φυσικά το εύρος των εργασιών είναι κάτι που θα συμφωνήσουν ο ιδιοκτήτης και η επιχείρηση που θα αναλάβει την ανακαίνιση.

Πώς γίνεται μία ανακαίνιση σπιτιού Αθήνα;

Μία ανακαίνιση κατοικιών σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας ακολουθεί την εξής διαδικασία. Στην αρχή ο εργολάβος επισκέπτεται τον χώρο, τον μελετά και αποφασίζει από κοινού με τους ιδιοκτήτες το εύρος της ανακαίνισης. Στη συνέχεια καταγράφονται ακριβώς οι εργασίες που πρέπει να γίνουν και κατατίθεται οικονομική προσφορά. Έπειτα προγραμματίζονται οι εργασίες και τέλος εκτελούνται έτσι ώστε ο πελάτης να παραλάβει τον ανανεωμένο χώρο του ακριβώς στην ημερομηνία που έχει συμφωνηθεί εξ αρχής.

Πόσο κοστίζουν οι ανακαινίσεις σπιτιών Αθήνα;

Το κόστος μίας ανακαίνισης εξαρτάται από το πόσο μεγάλη θα είναι αυτή και ποιες εργασίες θα χρειαστεί να γίνουν, οπότε είναι δύσκολο να υπάρξουν κάποιες τιμές – μπούσουλας. Αν ενδιαφέρεστε να κάνετε ανακαίνιση, είναι καλό να επικοινωνήσετε με αρκετά γραφεία ανακαινίσεων και να ζητήσετε αναλυτικές οικονομικές προσφορές, να κάνετε δηλαδή μία έρευνα αγοράς για την περίπτωση σας. Εδώ να σας υπενθυμίσουμε ότι πολλές από τις εργασίες ανακαίνισης όπως για παράδειγμα η αλλαγή κουφωμάτων, επιδοτούνται. Με άλλα λόγια, είναι εύκολο να κάνετε μία φθηνή ανακαίνιση σπιτιού, αρκεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο στη μελέτη και τη προετοιμασία της.

Πώς θα βρω επιχείρηση για ανακαίνιση σπιτιού Αθήνα;

Υπάρχουν πάρα πολλές επιχειρήσεις που ασχολούνται με ανακαίνιση σπιτιών, ειδικά στην Αθήνα. Ο πιο εύκολος τρόπος για να βρείτε μερικές είναι να ψάξετε στο internet για επιχειρήσεις ανακαίνισης κατοικιών στην Αθήνα ή όποια άλλη πόλη σας ενδιαφέρει. Εκεί θα βρείτε όχι μόνο στοιχεία επικοινωνίας για πολλές επιχειρήσεις αλλά και αξιολογήσεις. Από εκεί και μετά δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με μερικές από τις πιο θετικά αξιολογημένες, όπως την www.anakainisispitiou.gr και να ζητήσετε να γίνει ραντεβού στον χώρο σας και κατάθεση οικονομικής προσφοράς.