Ανατριχιαστική στιγμή: Όταν έρχεται η ελληνική σημαία και ο ελληνικός Εθνικός ύμνος

Την τιμητική της είχε η Ελλάδα στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Οι διοργανωτές ετοίμασαν ένα ανατριχιαστικό τελετουργικό, αφιερωμένο στη χώρα που γέννησε τη διοργάνωση πριν από 2.800 χρόνια.

Ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας ακούστηκε στο Stade de France, στο οποίο είχαν σβήσει τα φώτα, ενώ ανυψώθηκε και η ελληνική σημαία, με το όλο σκληνικό να μοιάζει με δυστοπία.

Στο πρώτο μέρος της τελετής του σκοτεινού και καπνισμένου (για τις ανάγκες της παράστασης που επιμελήθηκε ο Τομά Ζολί και ονομάζεται Records) Stade de France, ο «χρυσός εξερευνητής» κατέβηκε από την οροφή του σταδίου και έκανε αρκετές αναφορές στη γαλλική ιστορική κληρονομιά, ξεκινώντας από την ιδιοφυΐα της Βαστίλης, καθώς και από πλάσματα της επιστημονικής φαντασίας και βιντεοπαιχνίδια.

Στην εκεί εξερεύνησή του, του παραδόθηκε η ελληνική σημαία υπό το άκουσμα του εθνικού μας ύμνου με έναν απόλυτα επικό τρόπο.

Η στιγμή ήταν ανατριχιαστική: Με μια διαφορετική ενορχήστρωση του ελληνικού εθνικού ύμνου να σκεπάζει το στάδιο, ο μασκοφόρος λαμπαδηδρόμος της τελετής έναρξης και η ατσάλινη ιππέας του παρέδωσαν την διπλωμένη ελληνική σημαία με σεβασμό- με τον ίδιο σεβασμό που την ανέβασαν σε κοντάρι και την κυμάτισαν στο στάδιο.