Ημέρα Σινεμά
Ημέρα Σινεμά

Πότε είναι η γιορτή του σινεμά 2024 με το εισιτήριο 2 ευρώ;

Πότε τελικά είναι η γιορτή του σινεμά το 2024

Ημέρα Σινεμά
Ημέρα Σινεμά

Η νέα μέρα θεσμός επιστρέφει και θα μπορέσεις να δεις μόνο με 2 ευρώ το εισιτήριο μιας και έρχεται η γιορτή του σινεμά.

Η γιορτή σινεμά 2024 επιστρέφει με φτηνό εισιτήριο και «δυνατές» προβολές μόνο για μία ημέρα. Δείτε πότε έρχεται αυτή η ημέρα όπου θα υπάρχει απίστευτη έκπτωση στο εισιτήριο.

Και όμως υπάρχει και η παγκόσμια ημέρα σινεμά όπου το εισιτήριο για να παρακολουθήσει κάποιος την αγαπημένη του ταινία στο σινεμά είναι 2 ευρώ.

Η ημέρα σινεμά 2024 είναι μια γιορτή που εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες. Στις ΗΠΑ έχουν την Εθνική Ημέρα Σινεμά, κατά τη διάρκεια της οποίας τα εισιτήρια κοστίζουν 4 δολάρια. Στη γειτονική Ιταλία υπάρχει το πρόγραμμα Cinema in Festa, το οποίο χρηματοδοτείται από το υπουργείο Πολιτισμού. Διαρκεί ένα ολόκληρο τετραήμερο, κατά το οποίο τα εισιτήρια στη συντριπτική πλειοψηφία των ιταλικών κινηματογράφων έχουν τιμή 3,5 ευρώ.

Στη χώρα μας ανάλογη δράση δεν είχαμε μέχρι πέρυσι, όπου ήρθε η παγκόσμια ημέρα σινεμά 2 ευρώ. Αυτή την ημέρα, η παρακολούθηση της αγαπημένης μας ταινίας στα σινεμά θα κοστίσει μόνο 2 ευρώ.

Πέρσι η παγκόσμια ημέρα σινεμά 2 ευρώ γιορτάστηκε στις 26 Οκτωβρίου του 2023. Μάλιστα όλες οι προβολές σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες της επικράτειας είχαν ενιαίο εισιτήριο 2 ευρώ.

Η μέρα σινεμά 2022, έγινε μόνο που άλλαξε λίγο η ημερομηνία.

Έγινε μια μέρα αργότερα, στις 27 Οκτωβρίου 2023 με την τιμή του εισιτηρίου να ορίζεται και πάλι στα 2 ευρώ σε όλες τις αίθουσες, για όλες τις προβολές. Για το 2024 ενδέχεται να γίνει όπως το 2023. Λεπτομέρειες θα υπάρχουν αρχές Οκτωβρίου.