Τουρισμός για όλους 2023-24: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα;

τουρισμοσ για ολουσ αποτελεσματα 2023 - 2024

Το τουρισμός για όλους αν και καθυστερημένα αναμένεται να βγει για το 2023 – 2024. Είναι η πρώτη φορά που το πρόγραμμα που δίνει δωρεάν διακοπές για όλους πήγε πίσω τόσους πολλούς μήνες. Συνήθως ξεκινούσε τον Ιούλιο. Το 2023, το τουρισμός για όλους ξεκινά στα μέσα Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα Τουρισμός Για Όλους, έρχεται από το Υπουργείο Τουρισμού για την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού. Μέσω του «Τουρισμός Για Όλους» επιδοτείται διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια ή αντίστοιχα το τουριστικό πακέτο μέσω τουριστικών γραφείων, σε παρόχους που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα προσφέροντας ειδικές τιμές!

Πότε ξεκινά το tourism for all

Από μέρα σε μέρα εκτιμάται πως θα ανοίξει η πλατφόρμα του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» ή Tourism for all, όπου οι ωφελούμενοι θα μπορούν να κάνουν διακοπές και τον χειμώνα. Με λίγα λόγια, το τουρισμός για όλους 2023 – 2024 θα δώσει voucher για φθηνές διακοπές.

Πρόκειται για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος, στον οποίο θα γίνει και η μεταφορά αδιάθετων ποσών του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022-2023», αυξάνοντας τον συνολικό προϋπολογισμό.

Γιατί άργησε το πρόγραμμα;

Έως τώρα το πρόγραμμα ακολουθούσε αυτό του «Κοινωνικού Τουρισμού» χρονικά. Μάλιστα, η πλατφόρμα για τις αιτήσεις άνοιγε μέσα στο καλοκαίρι. Ωστόσο οι φετινές εκλογές και οι φυσικές καταστροφές που ακολούθησαν, καθυστέρησαν την έναρξη του προγράμματος.

Μπορεί να άργησε αρκετούς μήνες αλλά ακούγεται ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξει μια μικρή αύξηση στο ποσό, αλλά και διεύρυνση των κριτηρίων.

e-voucher τουρισμός για όλους: Πόσο θα είναι το ποσό;

Υπάρχει ένα σενάριο που ακούγεται για το ποσό που θα διατεθεί στο e-voucher. Πληροφορίες κάνουν λόγο για αύξηση της αξίας του voucher από τα 150 ευρώ στα 200 ευρώ, με το ποσό να φτάνει πιθανώς έως και τα 400 ευρώ για τα ΑμεΑ.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το τουρισμός για όλους 2023-2024;

Δεν υπάρχει κάποια νεότερη ενημέρωση για τους δικαιούχους. Μπορούμε όμως να σας παρουσιάσουμε τις περσινές ιδιότητες του προγράμματος.

Σύμφωνα με το περσινό ΦΕΚ, οι δικαιούχοι είναι όσοι πληρούν τα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια:

-Σε ό,τι αφορά στο ΑΤΟΜΙΚΟ (+ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ) ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ ως ανώτατο εισόδημα ορίζονται τα 16.000 ευρώ.

Με 1 τέκνο, εισόδημα 17.500 ευρώ

Με 2 τέκνα, εισόδημα 19.000 ευρώ

Με 3 τέκνα, εισόδημα 21.000 ευρώ

-Για τους πολύτεκνους ορίζεται ανώτατο εισόδημα τα 26.000 ευρώ

Σε ό,τι αφορά ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (Έγγαμοι+ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)

-Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ

Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ είναι το ανώτατο εισόδημα

Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ είναι το ανώτατο εισόδημα

Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ είναι το ανώτατο εισόδημα

Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ είναι το ανώτατο εισόδημα

Όσον αφορά στα κριτήρια, ενδέχεται να αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια και να προστεθούν κριτήρια κοινωνικού χαρακτήρα ώστε να δοθεί προτεραιότητα στις μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, μεταξύ άλλων.

Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα του τουρισμός για όλους;

Πολλοί ρωτούν για το πότε θα βγουν τα αποτελέσματα του τουρισμός για όλους 2023 – 2024. Πολλοί επίσης ρωτούν για το αν θα προλάβουν να κάνουν και διακοπές τα Χριστούγεννα.

Η απάντηση είναι μία. Θα προλάβουν να αξιοποιήσουν τα vouchers πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων 2023.

Μέσα Νοεμβρίου θα δοθεί η δυνατότητα για να κάνουν αίτηση και να διεκδικήσουν τα διαθέσιμα voucher των 150 ευρώ ή 200 ευρώ.

Υπενθυμίζεται δε πως τα vouchers μοιράζονται με κλήρωση. Τα αποτελέσματα της κλήρωσης θα βγουν περίπου 7 με 10 μέρες μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας. Αυτό υπολογίζεται να γίνει λίγο πριν τις αρχές Δεκεμβρίου 2023.