Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Απογραφείς: Πότε θα πληρωθούν;

Σε κάθε απογραφέα υπήρχε η υποχρέωση να προσεγγίσει περίπου 120 νοικοκυριά. Όπως ακούστηκε από τις εξαγγελίες ο μισθός ήταν περί τα 1.200 ευρώ μεικτά.

Πέρασαν αρκετοί μήνες και δεν έχει γίνει ακόμα η πληρωμή. Μάλιστα υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες μιας και η διαδικασία ήταν δύσκολη και ήρθαν πολλές φορές αντιμέτωποι με αρνητές.

Μάλιστα οι απογραφείς πριν αναλάβουν την εργασία τους, παρακολούθησαν σχετικό εκπαιδευτικό σεμινάριο.

Οι απογραφείς αποζημιώνονται αναλόγως των ερωτηματολογίων που συμπληρώνουν και το ύψος της αποζημίωσης εξαρτάται από το αν πρόκειται για συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο απογραφής κατοικίας, ατόμου που διαμένει μόνιμα στην κατοικία και ατόμου που έχει μεταναστεύσει στο εξωτερικό από το 2010 και μετά.

Στην πρώτη περίπτωση είναι 2,25€ ευρώ αποζημίωση ανά ερωτηματολόγιο, στην δεύτερη 2,30€ ευρώ αποζημίωση ανά ερωτηματολόγιο και στην τρίτη 0,35€ ευρώ αποζημίωση ανά ερωτηματολόγιο.

Πότε θα πληρωθούν οι απογραφείς;
Οι προσλήψεις αφορούσαν όλη τη χώρα, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για προσλήψεις περισσότερων από 60.000 ατόμων.

Μάλιστα προβλέπονταν και ειδική πρόσθετη αποζημίωση για κάθε ημέρα απασχόλησης απογραφέα που θα χρειαστεί να μεταβεί σε νησί διαφορετικό από αυτό της μόνιμης κατοικίας του, λόγω έλλειψης απογραφέων στο νησί αυτό. Ορίζεται στο ποσό των 100€ ευρώ ανά ημέρα απασχόλησης ενώ στην αποζημίωση συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ, όπου προκύψει.

Το πότε θα πληρωθούν οι απογραφείς δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί και πιθανολογείται να γίνει μετά το Πάσχα χωρίς να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμα