Μέχρι πότε είναι η απογραφή 2021;

Αν και το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε το στάδιο της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής να λήγει στις 26 Νοεμβρίου και να ακολουθεί μετά η «πόρτα πόρτα» απογραφή, εντούτοις υπάρχουν απρόβλεπτα εμπόδια που καθυστερούν τη διαδικασία.

Σε περίπτωση που δεν έχετε πάρει ακόμα το χαρτάκι της απογραφής 2021 δεν χρειάζεται άγχος.

Η ΕΛΣΤΑΤ θα στείλε το χαρτάκι στον πολίτη που δεν το έχει λάβει. Από τη στιγμή που θα έρθει αυτό σε κάθε κατοικία, θα υπάρχει όσος χρόνος χρειάζεται για να κάνει τη δική του ηλεκτρονική αυτοαπογραφή στη σχετική πλατφόρμα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μη δωθεί χρόνος που χρειάζονται οι συμπολίτες μας για να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά.

Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής είναι μεγάλη.

Προκειμένου να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος σε όσους παρέλαβαν τον Μοναδικό Κωδικό Απογραφής με καθυστέρηση, αλλά και σε όσους από τους υπόλοιπους επιθυμούν να απογραφούν ηλεκτρονικά, δίνεται γενική παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας της δυνατότητας ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής μέχρι και την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021.

H απογραφή 2021, έχει ξεκινήσει με χιλιάδες απογραφείς να μοιράζουν «χαρτάκια» και απαραίτητα έγγραφα για να γίνει ηλεκτρονική η διαδικασία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η γενική Απογραφή Πληθυσμού από την Ελληνική Στατιστική Αρχή που διενεργείται κάθε δέκα χρόνια.

Μέχρι τον Δεκέμβριο θα γίνει η απογραφή του πληθυσμού 2021.

Πιθανολογείται ότι το 2022 θα έχουμε το αποτέλεσμα της απογραφής του πληθυσμού. Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνουν οι κάτοικοι κάθε περιοχής.

Μπορείτε να απογραφείτε με 2 διαφορετικούς τρόπους.

Μπορείτε ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr, χρησιμοποιώντας το μοναδικό κωδικό που θα διανείμουν οι Απογραφείς της ΕΛ.ΣΤΑΤ. σε κάθε κατοικία, μέσα σε κλειστό φάκελο.

Μπορεί να γίνει και με προσωπική συνέντευξη, μέσω τηλεφώνου ή με επίσκεψη “πόρτα-πόρτα”, με τον απογραφέα της περιοχής σας και τη συμπλήρωση έντυπου ερωτηματολογίου.

ΕΛΣΤΑΤ αποτελέσματα απογραφής

Εδώ και ημέρες έχουν βγει τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ για τους απογραφείς 2021.

Στις 23 Οκτωβρίου πιάνουν δουλειά για αυτό και σε τόσο σύντομο διάστημα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα.

Η ΕΛΣΤΑΤ αναζητούσε περίπου 60.000 απογραφείς σε όλη την επικράτεια, προκειμένου να αναλάβουν το συλλέξουν δεδομένα για την απογραφή της Ελλάδας.

Σε κάθε έναν που θα αναλάβει την απογραφή θα αντιστοιχούν περί τα 120 νοικοκυριά, ενώ ο μισθός που θα λάβουν για περίπου ενάμιση μήνα δουλειάς είναι 1.200 ευρώ μεικτά.

Θα έχουν κλειστούς φακέλους σε κάθε σπίτι, διαμέρισμα ή κατάλυμα, με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία.

Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του σπιτιού θα μπορεί να μπει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τον κωδικό του στο Τaxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για το νοικοκυριό και τα μέλη του.

Οι αιτήσεις τελείωσαν και μέσα στον Οκτώβριο θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα για την απογραφή 2021.

Για να δείτε τα αποτελέσματα πατήστε ΕΔΩ (https://www.statistics.gr/2021-census-pop-hous-enum-1)