Απογραφή πληθυσμού 2021: Πότε ξεκινά και πότε θα βγουν τα αποτελέσματα;

Μέχρι τον Δεκέμβριο θα γίνει η απογραφή του πληθυσμού 2021.

Πιθανολογείται ότι το 2022 θα έχουμε το αποτέλεσμα της απογραφής του πληθυσμού. Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνουν οι κάτοικοι κάθε περιοχής.

Μπορείτε να απογραφείτε με 2 διαφορετικούς τρόπους.

Μπορείτε ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr, χρησιμοποιώντας το μοναδικό κωδικό που θα διανείμουν οι Απογραφείς της ΕΛ.ΣΤΑΤ. σε κάθε κατοικία, μέσα σε κλειστό φάκελο.

Μπορεί να γίνει και με προσωπική συνέντευξη, μέσω τηλεφώνου ή με επίσκεψη “πόρτα-πόρτα”, με τον απογραφέα της περιοχής σας και τη συμπλήρωση έντυπου ερωτηματολογίου.

ΕΛΣΤΑΤ αποτελέσματα απογραφής

Εδώ και ημέρες έχουν βγει τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ για τους απογραφείς 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 23 Οκτωβρίου πιάνουν δουλειά για αυτό και σε τόσο σύντομο διάστημα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα.

Η ΕΛΣΤΑΤ αναζητούσε περίπου 60.000 απογραφείς σε όλη την επικράτεια, προκειμένου να αναλάβουν το συλλέξουν δεδομένα για την απογραφή της Ελλάδας.

Σε κάθε έναν που θα αναλάβει την απογραφή θα αντιστοιχούν περί τα 120 νοικοκυριά, ενώ ο μισθός που θα λάβουν για περίπου ενάμιση μήνα δουλειάς είναι 1.200 ευρώ μεικτά.

Θα έχουν κλειστούς φακέλους σε κάθε σπίτι, διαμέρισμα ή κατάλυμα, με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία.

Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του σπιτιού θα μπορεί να μπει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τον κωδικό του στο Τaxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για το νοικοκυριό και τα μέλη του.

Οι αιτήσεις τελείωσαν και μέσα στον Οκτώβριο θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα για την απογραφή 2021.

Για να δείτε τα αποτελέσματα πατήστε ΕΔΩ (https://www.statistics.gr/2021-census-pop-hous-enum-1)