Τι είναι η απώλεια δεδομένων και πως βοηθάει η ανάκτηση

Πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τη φύση της απώλειας δεδομένων και τις αιτίες της. Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει τους δύο τύπους απώλειας δεδομένων, τις αιτίες καθώς και τον τρόπο πρόληψης. θα σας καθοδηγήσει επίσης για το τι πρέπει να γίνει όταν αντιμετωπίζετε την απώλεια δεδομένων. Η απώλεια δεδομένων είναι η συνολική απώλεια από αρχεία, φακέλους και έγγραφα του υπολογιστή σας. Αυτό μπορεί να προκληθεί από ιούς και βλάβες.

Η ονομασία είναι επίσης γνωστή ως φυσική ή λογική βλάβη.

Η φυσική βλάβη είναι η απώλεια αρχείων και πληροφοριών από το υλικό, όπως σκληρός δίσκος, κάρτα μνήμης, μητρική πλακέτα υπολογιστή και ούτω καθεξής. Από την άλλη πλευρά, η λογική βλάβη προκαλείται από το λογισμικό. Οι αιτίες της απώλειας δεδομένων μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε δύο.

Το πρώτο είναι η τυχαία απώλεια.

Προκαλείται κυρίως από χρήστες και υπολογιστές κατά τη χρήση του. Η τυχαία απώλεια δεδομένων είναι ο δεύτερος τύπος απώλειας δεδομένων. Οι ιοί υπολογιστών είναι η μεγαλύτερη αιτία απώλειας πληροφοριών και αρχείων στο σύστημα του υπολογιστή. Οι ιοί καταστρέφουν τα αρχεία του υπολογιστή καθιστώντας τα αδύνατα να διαβαστούν προκαλώντας έτσι απώλεια δεδομένων.

Τα worms είναι επίσης μια άλλη αιτία απώλειας δεδομένων και πληροφοριών.

Επισυνάπτονται στα δεδομένα, μετά τα απλώνουν σε όλο το σύστημα και προκαλούν σφάλματα στο σύστημα. Τα Trojans είναι επίσης αιτία απώλειας δεδομένων. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορεί να αποφευχθεί η απώλεια. Ένα από τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να γίνουν είναι να διατηρείται ο σκληρός δίσκος καθαρός και απαλλαγμένος από κάθε είδους σκόνη.

Μια ακόμη πρόληψη είναι να εγκαταστήσετε λογισμικό προστασίας από ιούς. Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε εργαλεία σάρωσης και επισκευής για την προστασία του υπολογιστή σας. Να δημιουργείτε πάντα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας προτού διαγράψετε οτιδήποτε.

Ζητήστε τη βοήθεια ειδικών ανάκτησης δεδομένων. Μπορούν να σας βοηθήσουν με την απώλεια δεδομένων και τις αιτίες της. Μπορούν επίσης να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας για να έχετε την ασφάλεια που χρειάζεστε.

Έτσι, σας βοηθούν να αποφύγετε τυχόν περαιτέρω απώλεια. Τα δεδομένα σας είναι πολύ σημαντικά. Αποθηκεύστε όλα τα αρχεία που έχετε είτε σε CD/DVD ή σε εξωτερικούς δίσκους. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πάντα προστασία δεδομένων σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε data loss. Αυτό θα αποτρέψει τον υπολογιστή σας από το να επηρεαστεί.

Η πιο κοινή αιτία απώλειας δεδομένων είναι οι υπολογιστές. Οι άλλες πιο συχνές αιτίες είναι οι φορητοί υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι προστατεύουμε πάντα τα δεδομένα μας. Η ασφάλεια των δεδομένων είναι πολύ σημαντική και δεν πρέπει ποτέ να θεωρείται δεδομένη.

Η πρόληψη της απώλειας δεδομένων πρέπει να γίνεται πάντα. Δεν είναι δύσκολη δουλειά. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργείτε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας. Εάν δεν είστε σίγουροι εάν πρόκειται να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, χρησιμοποιήστε πάντα μια εξωτερική μονάδα δίσκου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό επειδή οι φορητοί υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα έχουν την τάση να χάνουν αρχεία πιο εύκολα. Η πρόληψη της απώλειας δεδομένων θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει τη δημιουργία και τη βελτίωση μέτρων ασφάλειας δεδομένων.

Προστατέψτε τα δεδομένα σας έχοντας κωδικούς πρόσβασης και κωδικούς.

Θα πρέπει επίσης να προστατεύσετε τις πληροφορίες σας μη δίνοντάς τις σε κανέναν. Είναι πολύ σημαντικό να αλλάζετε συχνά αυτούς τους κωδικούς πρόσβασης. Είναι επίσης σημαντικό να αποθηκεύετε τους κωδικούς πρόσβασης σε ασφαλή μέρη. Η πρόληψη της απώλειας δεδομένων περιλαμβάνει επίσης την αποφυγή σύνδεσης στο Διαδίκτυο όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι εάν δεν χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο, δεν είναι πιθανό να χάσετε δεδομένα. Σε μια τέτοια περίπτωση, χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή σας μόνο όταν χρειάζεστε το Internet. Η πρόληψη της απώλειας δεδομένων θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει τις γνώσεις σας. Θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να αποτρέψετε την απώλεια δεδομένων και τις αιτίες της. Εάν δεν είχατε ποτέ προβλήματα με την απώλεια δεδομένων στο παρελθόν, είναι πολύ σημαντικό να εκπαιδευτείτε για τον τρόπο αντιμετώπισής του.

Στην πραγματικότητα, θα μπορείτε να αποφύγετε αυτές τις αιτίες εάν έχετε αρκετές γνώσεις και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο πρόληψης της απώλειας δεδομένων και των αιτιών της. Έτσι θα είστε σίγουροι ότι θα αρχεία σας είναι πάντα ασφαλή.