Appodixi app: Αυτή είναι η εφαρμογή ελέγχου αποδείξεων

Ξεκίνησαν οι καταγγελίες για πλαστές και παραποιημένες αποδείξεις στην ΑΑΔΕ μέσα από την εφαρμογή «αppodixi», που λειτουργεί μέσω των κινητών τηλεφώνων

Υπάρχει οικονομικό κίνητρο για όσους εντοπίσουν πλαστή απόδειξη. Μάλιστα όλες οι καταγγελίες αξιολογούνται και ελέγχονται από την ΑΑΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως πρόκειται για αποδείξεις που εκδόθηκαν από πειραγμένες ταμειακές μηχανές ή εάν υφίσταται κάποιο άλλο πρόβλημα.

Ποιο είναι το ποσό για τον έλεγχο αποδείξεων qr code

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό θα είναι πολλαπλάσιο της αξίας της απόδειξης, ενδεχομένως έως και δέκα φορές, με ανώτατο όριο τις 2.000 ευρώ. Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του ποσού είναι να διαπιστωθεί μέσω του ελέγχου που θα πραγματοποιηθεί η φοροδιαφυγή η οποία έχει συντελεστεί.

Η εφαρμογή λειτουργεί στα κινητά τηλέφωνα μέσω του Google Play Store και του App Store), και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να ελέγξουν τα στοιχεία και την εγκυρότητα μιας απόδειξης την οποία λαμβάνουν στο πλαίσιο συναλλαγής τους, σκανάροντας με το κινητό τους τηλέφωνο τον QR code που βρίσκεται σε αυτήν.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ APP, ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ,
ΑΠΟΔΕΙΞΗ APP,

Απόδειξη app: Πως λειτουργεί η εφαρμογή;

Στη συνέχεια τα δεδομένα θα αποστέλλονται αυτομάτως στο σύστημα της ΑΑΔΕ και ο καταναλωτής θα ενημερώνεται για το αποτέλεσμα του ελέγχου και σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση θα έχει τη δυνατότητα να αναφέρει την απόδειξη στην ΑΑΔΕ.

Εφόσον από τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι η απόδειξη δεν είναι αυθεντική και γίνει επώνυμη αναφορά στην ΑΑΔΕ, με τη βεβαίωση του προστίμου ο φορολογούμενος-καταγγέλλων θα λαμβάνει ποσό πολλαπλάσιο της αξίας της απόδειξης.

Μέσω αυτής της εφαρμογής η ΑΑΔΕ θα ενημερώνεται έγκαιρα και έγκυρα για τις επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν και θα έχει τη δυνατότητα να προβαίνει άμεσα στις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.