Πότε γιορτάζει ο Αργύρης;

Πότε λέμε χρόνια πολλά στον Αργύρη και στην Αργυρώ.

Δύο φορές τον χρόνο γιορτάζουν και τιμώνται οι άγιοι Ανάργυροι. Τα δύο αδέρφια που κατάφεραν να διαδώσουν τον Χριστιανισμό. Ο Αργύρης και η Αργυρώ γιορτάζουν την 1η Νοεμβρίου και την 1η Ιουλίου.

Πρόκειται για τα αδέρφια Κοσμά και Δαμιανό που ήταν γιατροί στο επάγγελμα και παρείχαν τις υπηρεσίες τους σε όλους όσους είχαν ανάγκη, και για αντάλλαγμα δεν έπαιρναν χρήματα, αλλά το μόνο πού ζητούσαν ήταν να πιστεύσουν στον χριστιανισμό.

Κάποιοι όμως καλοθελητές διέβαλαν τους αγίους στον αυτοκράτορα Καρινό και του είπαν ότι οι θεραπείες και τα θαύματα που επιτελούσαν τα έκαναν με μαγικές τέχνες. Αμέσως πήγαν στον αυτοκράτορα ο οποίος προσπάθησε να τους αλλάξει γνώμη και να μην πιστεύουν στον Χριστιανισμό.

Εκείνοι όμως δεν τον άκουσαν και κατάφεραν να του αλλάξουν γνώμη θεραπεύοντας τον με τις προσευχές στον Χριστό. Εξαιτίας αυτού του θαύματος, πίστευσαν στον Χριστό όσοι βρίσκονταν εκείνη την στιγμή μπροστά σ’ αυτό πού συνέβη και ο ίδιος ο Αυτοκράτορας τους έστειλε πίσω στους συγγενείς τους με μεγάλες τιμές.

Αργότερα όμως, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, τους άγιους ζήλεψε ο ίδιος τους ο δάσκαλος. Γι’ αυτό τον λόγο τους ανέβασε σε κάποιο όρος για να μαζέψουν δήθεν κάποια βότανα και εκεί τους επιτέθηκε με πέτρες και τους θανάτωσε.

Ευχές για γιορτή

-Χρόνια Πολλά …Να έχεις υγεία ευτυχία και αγάπη!

-Για την ονομαστική σου εορτή σου εύχομαι χρόνια πολλά, χρόνια καλά, με υγεία, ευτυχία και ευημερία.

-Εύχομαι να χαίρεσαι το όνομα σου! Εύχομαι επίσης όσοι προφέρουν το όνομα σου να είναι ευγνώμονες για το καλό που θα τους έχεις κάνει, και τέλος εύχομαι να αξίζεις τόσο πολύ ως άνθρωπος, ώστε κάποιος να θελήσει κάποτε να βαφτίσει το παιδί του δίνοντάς του το δικό σου όνομα..!