Πως κάνω ασφάλιση έμμεσου και προστατευόμενου μέλους;

Πως κάνω ασφάλιση έμμεσου μέλους

Πως κάνω ασφάλιση έμμεσου μέλους, γρήγορα εύκολα και απλά μέσω του ΕΦΚΑ;

Μπορείτε να κάνετε ασφάλιση έμμεσου μέλους στο μητρώο του ΕΦΚΑ και να τους δοθεί ασφαλιστική ικανότητα. Έμμεσα μέλη θεωρούνται ο σύζυγος και τα παιδιά σας.
Θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και τον αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ) τον δικό σας και του μέλους που θα απογράψετε.

Εφόσον ολοκληρωθούνε επιτυχώς όλοι οι έλεγχοι της διαδικτυακής Εφαρμογής, καταχωρείται η αίτηση για την ασφάλιση έμμεσου και προστατευόμενου μέλους.

Πως κάνω ασφάλιση έμμεσου μέλους

Κατά την επεξεργασία της αίτησης υπάρχουν τα παρακάτω 3 σενάρια:

– Το έμμεσο μέλος δεν είναι απογεγραμμένο αλλά διαθέτει ασφαλιστική ικανότητα, οπότε απογράφεται.

– Το έμμεσο μέλος είναι απογεγραμμένο αλλά δεν διαθέτει ασφαλιστική ικανότητα, οπότε του αποδίδεται ασφαλιστική ικανότητα.

– Το έμμεσο μέλος δεν είναι ούτε απογεγραμμένο, ούτε διαθέτει ασφαλιστική ικανότητα (ΑΙ), οπότε απογράφεται και του αποδίδεται ΑΙ.

Με την νέα ηλεκτρονική Υπηρεσία παρέχεται η δυνατότητα ασφάλισης έμμεσου μέλους, σύνδεσής του με τον άμεσα ασφαλισμένο και αυτόματης ενημέρωσης του Μητρώου ασφαλισμένων.

Ως άμεσο αποτέλεσμα η χορηγηθείσα στο άμεσο μέλος ασφαλιστική ικανότητα χορηγείται και στο έμμεσο μέλος.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την δρομολόγηση του αιτήματος είναι ο άμεσα ασφαλισμένος να είναι ταυτοποιημένος στο Μητρώο του e-ΕΦΚΑ και να διαθέτει ασφαλιστική ικανότητα .

Η νέα υπηρεσία απευθύνεται σε άμεσα ασφαλισμένους με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα οι οποίοι επιθυμούν να απογράψουν – “συνδέσουν” έμμεσα μέλη προκειμένου να τους αποδοθεί ασφαλιστική ικανότητα.

Θα χρειαστείτε: τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και τον αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ) τον δικό σας και του μέλους που θα απογράψετε.

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερα: https://www.gov.gr/upourgeia/oloi-foreis/elektronikos-ethnikos-phoreas-koinonikes-asphalises-e-ephka/apographe-kai-asphalistike-ikanoteta-melon-oikogeneias-eephka