Αθλήματα για στρατιωτικές σχολές 2024: Πότε ξεκινούν;

Στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές προκήρυξη: Πότε ξεκινούν τα αθλήματα

Πανελλήνιες 2024: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για την προκήρυξη για τις στρατιωτικές σχολές και για τα αθλήματα.

Για να περάσει κάποιος στις στρατιωτικές σχολές δεν αρκεί να μόνο να γράψει καλά στις Πανελλήνιες εξετάσεις και να πιάσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) πρέπει να περάσει και τις προκαταρκτικές εξετάσεις.

Θα πρέπει πρώτα να κάνει αίτηση και βέβαια να έχει και το κατάλληλο ύψος.

Για να περάσει κάποιος στις στρατιωτικές σχολές είναι υποχρεωτικό να συμμετέχει σε ψυχομετρικές δοκιμασίες, υγειονομικές εξετάσεις και τα αθλήματα.

Οι συνεχόμενες αλλαγές έχουν δημιουργήσει σύγχυση στους υποψηφίους αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα και τις κινήσεις, που πρέπει να κάνουν από εδώ και στο εξής. Μετά τις αιτήσεις για την προκήρυξη στις στρατιωτικές σχολές, ακολουθεί η ώρα για τα αθλήματα.

Θα πρέπει με λίγα λόγια να συμμετάσχει στα αθλήματα για τις στρατιωτικές σχολές το 2024.

Τα αθλήματα για τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, πραγματοποιούνται, σύμφωνα με το newse, το Μάρτιο και Απρίλιο στα εξεταστικά κέντρα, όπως και τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι μαθητές απέχουν από τα μαθήματα με δικαιολογημένες απουσίες για τις ημέρες των εξετάσεων και συμμετέχουν στις δοκιμασίες.

Σε περίπτωση που «κοπούν» σε κάποιο άθλημα για τις στρατιωτικές σχολές, χάνουν τη δυνατότητα να δηλώσουν στο μηχανογραφικό τις αντίστοιχες σχολές.

Για την είσοδο τους στο χώρο των αθλημάτων είναι αναγκαίο να έχουν σε ειδικό φάκελο τα αποτελέσματα των υγειονομικών εξετάσεων, τα οποία πραγματοποιούν με δική τους μέριμνα.